пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 





З любов’ю – до села, з повагою – до людей

 

З такими почуттями 21 червня День села організували у мальовничій Людині. Розпочався він традиційно, зі святкового богослужіння у Свято-Троїцькому храмі села, де віряни разом з настоятелем церкви молилися за мир, здоров’я і добро не лише у рідній Людині, а й у всій Україні.

Фахівці культури під керівництвом талановитої й шанованої Таїси Яцути підготували змістовну концертну програму, яка розпочалася музичною композицією «Моє рідне село». Хіба є на Дубровиччині люди, яких не полонив спів «Журбини»? Для своїх односельців талановиті землячки співали в цей день особливо щиро та чуттєво. У залу винесли запашний коровай – символ щастя, добра і злагоди. З вітальними словами до присутніх звернулися  старости Людині та Рудні – Хомич Валентина Іванівна та Янковська Надія Іванівна. Традиційно надали слово Марії Степанівні Сокол - мамі полеглого Героя Юрія Сокола. Поважним гостям вручили символічні святкові медалі (імбирний пряник з логотипом свята).

Від громади села подарунками шанобливо відзначили воїнів АТО, воїнів-афганців та батьків Юрія Сокола. Цьогоріч золоті весілля у селі святкували дві поважні пари – Ярина та Федір Андрійович Косинські, Надія та Павло Михайлович Соколи. Це дуже хороші, працьовиті, щирі люди, які пліч-о-пліч разом вже 50 років йдуть по життєвому шляху. Їм також вручили цінні подарунки. У святковому, різножанровому концерті були пісні, танці, гумор, сценки. Дуже щирим і зворушливим був спів наших земляків – членів релігійної громади помісної церкви ХВЄ. Їх виступ був неочікуваним, приємним сюрпризом, а спів високодуховним і дуже талановитим. Як подяка за виступ хористам із церкви ХВЄ – шквал аплодисментів.

А хіба день села обходиться без участі майстрів народної творчості? Неймовірно гарні роботи представили вишивальниці бісером Тетяна Заруднєва та Лариса Соловей! Ця творчість потребує неабиякого таланту та терпіння. Зусиллями працівників культури була представлена виставка вишиваних рушників.

Після концерту людинці та гості свята посмакували смачними кулішами за різною рецептурою. Цю українську смачну страву готували й представники колективу Людинської школи, підприємець Л.С. Стрибулевич, працівники культури Рудні, Партизанського та Людині. Кожен куліш був по-своєму особливим – смачним і ароматним. І спільний обід українців завжди об’єднує.

Протягом дня для дітей безоплатно працювали надувна гірка і батути, були різні розваги. Християнський табір «Територія добра» на чотири дні розмістився на території клубу. Цікаво, змістовно, весело проводять тут свій час не лише маленькі людинци, а й хлопчики й дівчатка з навколишніх сіл.

Молода, талановита майстриня-кондитер Вікторія Скаржинець свої чудові вироби представила на ярмарці солодощів. Аромат запашної випічки кликав до себе всіх, хто любить ці смаколики. Закінчилося святкування Дня села дискотекою для молоді.

Завдяки спільним зусиллям працівників культури та небайдужих людей цей день став особливим для жителів прекрасної Людині.

Таїса Яцута щиро вдячна за розуміння,  підтримку у проведенні свята членам  виконачого комітету Висоцької сільської ради, особисто сільському голові   Аліку Новику, директору Висоцького лісгоспу Віталію Торчилу, лісничому Людинського лісництва  Володимиру Чудіку.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар