пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 












Привітали зі святом дільничних інспекторів

 

Щороку 18 червня дільничні поліції відзначають своє професійне свято – День дільничного інспектора поліції в Україні.

 

Посадові обов’язки дільничних дуже різноманітні. Зокрема це: захист прав та законних інтересів громадян від протиправних посягань, охорона громадського порядку, профілактична робота з громадянами тощо.

Минулого тижня з нагоди відзначення річниці створення служби дільничних офіцерів поліції Національної поліції України міський голова Богдан Микульський привітав наших земляків, які служать у цьому підрозділі. Богдан Микульський наголосив на тісній співпраці влади та поліції. Населення дедалі більше позитивно відгукується про роботу правоохоронців. Грамотами міської ради нагороджено старших офіцерів поліції сектору превенції відділення поліції № 1 Сарненського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанта поліції Андрія Семенчука та капітана поліції Сергія Котяша за високий професіоналізм, активність та наполегливість, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків

Руслан Твердий, керівник Дубровицького відділення поліції № 1 Сарненського районного відділу поліції, розповів, що у Дубровицькій, Висоцькій та Миляцьких громадах загалом працює п’ять дільничних і два поліцейські офіцери громади. В середньому один правоохоронець такого підрозділу обслуговує 5 тисяч населення громади. Велику допомогу у роботі дільничним надає група реагування патрульної поліції. Патрульні виїжджають на виклики, причому є чіткі терміни прибуття на місце події. Вся реєстрація викликів від населення йде через телефонний номер 102 (дзвінки приймають у Рівному). Обов’язково опрацьовуються всі повідомлення.

До своїх колег звернувся і Руслан Твердий. Він подякував підлеглим за відповідальність і сумлінне виконання своїх обов’язків.

Відомчою заохочувальною відзнакою Національної поліції України, медалями «15 років сумлінної служби» було нагороджено підполковника поліції Олега Сидорошина та майора поліції Геннадія Янковського. Геннадій Янковський був нагороджений подякою начальника підрозділу і цінним подарунком. Капітана поліції Сергія Котяша було нагороджено відомчою медаллю «10 років сумлінної служби». За активність у роботі, наполегливість з нагоди професійного свята оголошено подяки та нагороджено цінними подарунками дільничного офіцера, старшого лейтенанта поліції Ярослава Краська, старшого лейтенанта поліції Валерія Черевка, лейтенанта поліції Олександра Дульського, подяку та квіти було вручено і чарівному лейтенанту поліції Яні Катрук.

Пам’ятаймо, що запровадження ефективних моделей діяльності поліції, орієнтованої на громади, неможливе без кроків назустріч з боку громадян та підвищення рівня довіри до поліції. Багаторічна практика європейських країн показала: одним із найважливіших інструментів правоохоронної діяльності є саме взаємодія з населенням. Аби поліція могла ефективно контролювати ситуацію на ввіреній території, потрібно врахувати потреби мешканців, а, отже, індивідуальний підхід вкрай необхідний. Досягнення ж порозуміння та партнерських відносин між правоохоронцями та суспільством можливе лише за умови обопільної довіри.

 

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар