четвер, 29 липня 2021 р.

 














ВШАНУВАЛИ  СВЯТУ  ДІВУ  УЛЯНІЮ

Цього року вже вдруге 19 липня релігійна громада Свято-Уляніївської церкви ПЦУ села Крупове славила нашу небесну заступницю в стінах свого щойно зведеного храму. Кілька священників та сотні парафіян. Прийшли храмувати так само дружно, як свого часу взялися за будівництво церкви. Буквально за кілька місяців спраглі молитви українською мовою люди власним коштом звели її стіни та встановили куполи. «Практично храм на вісімдесят відсотків вже готовий. Залишаються тільки оздоблювальні роботи. Коли в перший рік утворення нашої релігійної громади наші опоненти побачили, як швидко росте храм, навіть вони заговорили: видать, Богові ця церква угодна, якщо сама погода сприяє будівничим», – каже тепер церковний староста Данило Мозоль.

Крупове – перше село на Поліссі, де громада не побажала протистоянь з приводу поділу храму, а вирішила починати будівництво з нуля. І ось за неповні два роки духовна красуня стала основною принадою села.

Цьогоріч розділити свято з крупівчанами завітали разом зі своїми настоятелями й парафіяни інших церков ПЦУ, що за останні роки постали на теренах Дубровиччини, директори місцевих лісгоспів на чолі з начальником управління лісового та мисливського господарства Рівненської області Віталієм Суховичем. Приїхав привітати з храмовим святом від імені народного депутата України Віктора М’ялика його помічник, а разом з тим й сільський староста Віктор Кузін, пожертву від депутата обласної ради Василя Яніцького передала його помічниця Оксана Слободзян. Всі ці люди в цій релігійній громаді дуже шановані, адже й вони внесли відчутну лепту в будівництво храму.

Адже церква живе саме завдяки жертводавцям. Приємно спостерігати, як з року в рік розквітає та гарнішає крупівський храм. Ми також вітаємо всіх його парафіян зі святом та зичимо насамперед миру, злагоди в світі й поміж нами.

Людмила РОДІНА.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар