пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 




















У «Скелі спасіння» – змістовний відпочинок

 

Біля Дубровицької церкви ЄХБ «Благодать» на цьому тижні було гамірно, цікаво та творчо. Тут діє християнський дитячий табір «Скеля спасіння». Протягом цього тижня табір працював для діток до 12 років, з наступного понеділка він діятиме для підлітків.

Близько 150 дітей щоденно змістовно відпочивають у «Скелі спасіння» та заразом черпають духовні знання. У цікавій формі тут розповідають діткам про Ісуса та Біблію, вчать головним християнським цінностям.

Табір відвідують дітки, незалежно від того, прихожанами якого храму є їх батьки. Як розповідає директорка «Скелі спасіння» Жанна Вирва, батьки пишуть заяву з проханням прийняти їх синів чи донечок у християнський табір. По можливості, вони дають пожертву на «Скелю спасіння» (до 200 гривень).

Роботою табору опікуються пресвітери Петро та Ігор Наумці. Ігор Наумець щоденно спілкується з дітьми, підсумовуючи прожитий тут день. До речі, Церква «Благодать» проводить християнські літні табори на Дубровиччині вже 25 років. Саме стільки очолює їх Жанна Вирва. Вона пригадує, як починали літні табори у саду с. Селець (тоді було у таборі 30 діток). Поступово-поступово щорічно кількість діток, які відвідують табір, зростає. Жанна Вирва до речі, за фахом бухгалтер, а для роботи з дітьми та молоддю здобула ще й педагогічну освіту.

Щорічно набирається молода команда для роботи у таборі. Триває підготовка до відкриття «Скелі спасіння» не один місяць. Готується інвентар, наставники і спортінструктори проходять спеціальне навчання на семінарах у Рівному, адже спілкування з дітьми вимагає навиків та досвіду.

У цікавій змістовній програмі табірного дня є зарядка, спортивні ігри, заняття у класах, цікаве вивчення біблії, квести і обід, батут, надувні гірки. Зранечку бутерброди готує команда кухарів, закуповуючи свіжесенькі продукти. А за безпекою діток слідкують медпрацівники. Додам, що всі члени команди, які трудяться у «Скелі спасіння», працюють безоплатно, це волонтерська робота.

«Я член церкви «Благодать», – зазначає Володимир Чирук, один із наставників «Скелі Спасіння». – Робота у таборі - це моя добровільна служба Богу. Приємно спілкуватися з дітьми і бачити їх очі та усмішки».

Розпитала у малечі і я, чи подобається їм перебування у таборі. Всі дружньо відповіли, що так. Безпечно, цікаво і змістовно проводять тут час хлопчики та дівчатка. А це найголовіше для літнього відпочинку. Організаторам табору  подяка за працю!

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар