пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 

















Свято рідного села в морі  щирості й тепла

27 червня прекрасне село Колки відзначало храмове свято і власне день села. Про це святкове дійство ми і повідаємо.

 

Літній день, сповнений усмішок

У храмі Всіх Святих зранку лунали щирі молитви за здоров’я жителів села, за мир і злагоду, за любов до ближнього. Знаково, що настоятель храму отець Андрій Удод відзначив днями свій ювілей. Отож в день храмового свята лунали й щирі вітання для шанованого настоятеля. Є віра, є любов до ближнього – буде злагода і процвітання у селі.

Центр села, як райдуга, вигравав яскравими кольорами атракціонів та дитячими емоціями. З батьками, з дідусями та бабусями прийшла малеча, щоб в день села насолодитися спільними іграми та розвагами. Діток у Колках багато, окремі маленькі мешканці приїхали на свято у візочках з мамами. Дуже приємно було дивитися, скільки багато молоді й діток у Колках. І відразу знову думки спадають про необхідність для села комфортного садочка і добротної школи. Дай Боже, щоб ті, хто нині в колясочках, у гарну школу пішли навчатися. І місцева дітвора, і шановані педагоги, і батьки – всі заслуговують на покращення освітніх умов у селі.

Були цього дня й спортивні змагання – шаховий турнір та настільний теніс. Є у Колках і любителі спортивного азарту. Діяла виставка робіт місцевих та талановитих умільців – Івана Герасимчука (художника та майстра глиняних виробів) та вишивальниці Євгенії Котяш.

Прекрасну фотозону створила майстер своєї справи  Оксана Сівук. Тут фотографувалися залюбки всі охочі.

Біля центру культури пахло смачним кулішем та юшкою. Частування для всіх – відмінна риса українців. А в день села смачний обід на повітрі – обов’язковий атрибут.

 

Вітали від душі

Талановитий керівник центру культури, туризму та спорту Колківської сільської ради Мирослава Мороз разом з колегами підготували прекрасну святкову програму з нагоди Дня села. Як розповіла пані Мирослава, всіляку відчутну підтримку у роботі вона отримує від сільської старости Наталії Жакун. Так було і напередодні, і в день свята.

Зала будинку культури була заповнена глядачами. Це також гарне явище після тривалого карантину, коли творчістю можна насолодитися єдиною родиною.

З вітальним словом передусім виступив настоятель храму Всіх Святих с. Колки отець Андрій, побажавши Божої благодаті селу і його мешканцям. Запашний коровай вручили старості села Наталії Жакун. Вона звернулася до всіх присутніх:

– Шановні жителі села, любі наші гості. Мені приємно вперше, як старості села, вітати вас усіх з храмовим святом, Днем села та з Днем молоді. Бажаю вам міцного-міцного здоров’я, добробуту, сімейного затишку. Хай щастя та достаток панують у кожному домі, щастя та любові вам усім!

Ці щирі та гарні думки продовжив депутат міської ради, директор Заслуцького НВК Станіслав Рожко:

– Село моє рідне, село. Скільки багато про нього написано: і в поезії, і в прозі. Часто чуємо, що в місті краще жити, але чомусь всі великі люди вийшли саме з невеликих сіл, а як багато талантів – саме з нашого поліського краю. Скільки скошено тут трав, скільки кохання тут народилося, скільки пережито і прожито тут буднів і свят. Бажаю вам здоров’я, а наше завдання як влади робити все, щоб це село було кращим. І пишайтеся тим, що ви тут народилися. Щастя і здоров’я вам.

Від щирого серця звертався до жителів і гостей села заступник міського голови Микола Кухарець:

– Від імені міської ради дозвольте привітати вас з храмовим святом, з Днем молоді, з Днем села. Це свято, яке об’єднує всіх, хто тут народився і живе. Приємно, що розвивається інфраструктура Колок. Днями буде відкрито сучасну амбулаторію, яка надаватиме якісні медичні послуги населенню, незабаром розпочнеться будівництво дитячого майданчика, який стане окрасою села. Я бажаю всім нам підтримувати один одного. Лише разом ми досягнемо успіхів, міцного здоров’я вам, мирного неба, добра, злагоди. Від імені міського голови Богдана Микульського хочу вручити у новостворений центр культури, туризму та спорту принтер, який дуже необхідний для роботи.

Дуже щиро поздоровила жителів села і депутат міської ради Інна Ярмоліч, мама полеглого Героя Олександра Ярмоліча. Вона побажала радості та добра для кожної домівки, щоб село розквітало і багатіло у мирній Україні. «Всім нам миру», – підкреслила Інна Василівна.

 

Традиційно, не з порожніми руками приїхав на свято Віктор Кузін, помічник народного депутата Віктора М’ялика. Від імені Віктора Ничипоровича він поздоровив жителів села зі святом:

– Щиро всіх вітаю з Днем села! У Колках живуть особливі люди, які вміють працювати й організовуватися. До мене звернулася депутат Сарненської районної ради Олена Кузло з дуже багатьма підписами (їх близько 400) щодо будівництва майданчика. Віктор Ничипорович обов’язково найближчим часом зробить усе, щоб у Колках цей майданчик був. Хай народжуються дітки для Божої слави й батьківської радості. Від імені депутата хочу привітати  найменшеньку жительку села, новонароджену донечку Віталія та Ірини Шиловців (ще навіть не назвали на цей момент дівчинку), до Дня молоді хочу відзначити Стаса Жакуна – за активну життєву позицію, за участь у культурних заходах, за небайдужість до життя громади.

Сільська староста Наталія Жакун та депутат міської ради Станіслав Рожко вручили грамоти та подяки шанованим та небайдужим людям, які роблять село кращим та затишнішим.

Грамотою відзначили найстаршу жительку села Уляну Євтухівна Олексієвець, багатодітного тата Василя Васильовича Андрієвського. За сумлінну працю, за активну участь у житті громади відзначили шанованих: Марію Миколаївну Кухарець, Віктора Миколайовича Калюша, Миколу Івановича Бруяку, Людмилу Миколаївну Лавушкіну, Тетяну Володимирівну Хомич, Марію Олександрівну Годунко, Олександра Вікторовича Таборовця, Вікторію Вікторівну П’ясецьку, Сергія Олександровича Олексійовця, працівників магазину «Маркет» – Олену Павлівну Вишневську, Любов Миколаївну Жакун. Подякою сільської ради за активну громадську позицію, за організаторський талант було відзначено Олену Вороніну. Пані Олена організувала прибирання кладовища у селі, зробила все можливе, щоб ця справа була доведена якнайкраще до логічного завершення. Олена Вороніна – авторитетна людина не лише у Колках.

 

Аплодували стоячи

Щодо концертної програми, то у селі до свята долучаються дуже багато людей – від маленьких до великих. Мирослава Мороз майстерно працює з дітками, розкриваючи хореографічні таланти.

Хор «Родослав» (керівник Петро Пасько) жителі села зустрічали бурхливими оплесками. Патріотично, піднесено, неповторно співали учасники «Родославу», даруючи жителям села красу голосу і душі. Староста Наталія Жакун виступила із землячками у чудовому вокальному ансамблі. У концерті до Дня села взяли також участь:  Тетяна Андрієвська – талановита солістка Колківського центру культури туризму та спорту, Катерина Стасюк – чудова вокалістка, Анастасія Годунко –красива та талановита учасниця вокальної студії м. Рівне. Гідно виступили представники Колківського центру культури, туризму та спорту – Ілонка Олексійовець, юна учасниця гуртка естрадного співу дитячий хореографічний колектив «Маленькі колків’яночки», дитячого хореографічного колективу «Смайлики», дитячий хореографічний колектив «Позитив» Колківського центру культури, туризму та спорту (керівник всіх колективів Мирослава Мороз), жіночий вокальний ансамбль «Вишиванка» (керівник – Ірина Костючок); дитячий фольклорний колектив Колківського центру культури, туризму та спорту (керівник –Ірина Костючок). Ведучі свята – Мирослава Мороз та Станіслав Жакун.

У залі пахло травами, літом, добром і спокоєм. Так приємно було розділити прекрасне свято з жителями Колок. Живе спілкування – це обмін позитивними емоціями. Гарною була і святкова дискотека. Найкращі враження від святкування Дня села. Організатори – молодці! Староста Наталія Жакун щиро дякує спонсорам свята – ТОВ «Доля Полісся» (керівник Гирбу Степан Гаврилович) та ТОВ «Полісся Агро» за підтримку у проведенні Дня села.

Ще один іменинний листок календаря перегорнуто у Колках. Многії й благії літа селу та його жителям!

Люба КЛІМЧУК.

 

27 червня у Колках за фінансового сприяння Рівненської обласної та Дубровицької організацій ВО «Свобода» пройшов мініфутбольний турнір пам’яті учасника Помаранчевої Революції, Революції Гідности, учасника АТО, українського націоналіста – Леоніда Івановича Олексієвця.

У змаганнях взяли участь чотири команди з Колківської, Заслуцької та Залузької шкіл. З вітальним словом до учасників турніру звернувся депутат Сарненської районної ради Олександр Задорожний.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар