пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 







З любов’ю до дітвори облаштували майданчик

 

Яскравий дитячий майданчик віднедавна служить дітям із Крупового та маленьким гостям села. Розташований він у центрі, має чималеньку і безпечну територію.

 

30 червня цей острів дитинства урочисто відкрили у селі, перерізавши, як годиться, символічну стрічку. Разом з жителями Крупового цю радісну подію розділили перший заступник голови Сарненської РДА Людмила Мариніна, заступники голови Сарненської РДА Оксана Кондратюк та Олександр Гузич, директор Дубровицького лісгоспу Віталій Петренко, помічник народного депутата України Віктора М'ялика, сільський староста Віктор Кузін. Всі приїхали на свято з щирими вітаннями та побажаннями, а також з подарунками.

Власне відкриття майданчика було незабутнім та яскравим. Працювали надувні гірки та батути, дітей розважали аніматори. Багато дорослих і дітей раділи в цей день цікавій сільській події.

Розпитала в ініціатора створення майданчика енергійної та ініціативної Галини Федорівни Долич про цей гарний задум та втілення його у життя. Шанована Галина Федорівна зазначила:

– Ідея створення дитячого майданчика народилася у моєму серці навесні, після Великодня. На цьому місці було сміттєзвалище, а за півтора місяця, як бачите, виріс ошатний майданчик. Так, задум був мій, але втілити його у життя я ніколи не змогла б без сприяння хороших людей. Лише разом можна змінювати село чи місто, свій край чи Україну на краще. Ми зробили майданчик без бюджетних коштів, тут наша праця і спонсорська допомога. Найголовніше, що всі, до кого ми зверталися з проханням підтримати нашу гарну справу, нам не відмовили. Значить, Божа воля на те, щоб крупівські дітки й гості села мали де гарно проводити час, передусім ми поїхали до Богдана Михайловича Микульського, щоб розповісти про свою ініціативу і з'ясувати щодо використання даної земельної ділянки. Міський голова нас уважно вислухав, наступного дня приїхали спеціалісти, провели заміри. Зрештою нам дозволили приступати до початку робіт. Ми написали оголошення, щоб підтягнулися люди. Зібралися небайдужі люди й викорчували тут стару акацію, це дуже складна справа, прибрали територію.

Потім звернулися до директора Дубровицького лісгоспу Віталія Петренка з проханням виділити матеріали для огородження. Дякуємо Віталію Анатолійовичу – депутату районної ради (партія «Слуга народу») за небайдужість. До односельця Василя Івановича Шпаковського я телефонувала дуже часто і постійно знаходила підтримку. Гарні слова хочу сказати про керівника КП «Будинкоуправління» Сергія Васильовича Столярця. Він також активно долучився до нашої спільної справи. Зараз у КП «Будинкоуправління» нам ще роблять гірку. Дошку на її спонсорував Дубровицький лісгосп. Думаємо, до свята Івана Купала вона буде тут стояти. Ще Сергій Васильович від себе особисто пообіцяв поставити ще одну високу гойдалку для дітей. Від імені діток, їх батьків я щиро дякую Олександру Гуторову, Павлу Голяці, Віталію Дмитрову, Євгенію Стельмашуку, Миколі Герасимчуку, Валентині Кондратюк. Спасибі за вклад у будівництво майданчика небайдужим людям: Володимиру Паську, Зоряні Придюк, Олександру Доличу, Наталії та Ігорю Придюкам, Павлу та Валентині Зайцям, Ользі та Віталію Подікам, Галині та Миколі Мозолям, сім'ям Стельмахів та Славецьких, Богдану та Тетяні Мозолям, Ользі Миронець та Юрію Деркачу. Для створення гарної атмосфери на святі долучилися підприємці Людмила Слісарчук та Валерій Стельмашук. Велика подяка нашому священнику Олександру Ксендзюку, який з першого і до останнього дня працював з нами на майданчику. Він живе поруч, отож у разі потреби завжди підставляв нам своє плече. Додам, що один у полі не воїн. Дякую всім ще раз за підтримку цієї ініціативи. Діти – наше майбутнє, заради них живемо і працюємо. Робити гарні справи для дітей і онуків – це благородна, богоугодна справа. На святі Галина Федорівна попросила діток берегти майданчик, щоб він служив малечі Крупового багато років. Зі щирими вітаннями звернулися до присутніх на відкритті депутат обласної ради (фракція «Слуга народу») Людмила Мариніна та сільський староста Віктор Кузін. Після вітань гості подарували дітям іграшки. Дуже щира атмосфера свята засвідчила, що біля дітей і ми, дорослі, черпаємо натхнення та позитив. Поспілкувалися з місцевими дітками, помилувалися їх щирими посмішками. Хай у Круповому на новому майданчику завжди буде радісно і людно!

Люба КЛІМЧУК.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар