пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 

Лікар, який повертає красу

Наш земляк Володимир Бовгиря зараз працює пластичним хірургом у клініці «Асклепій» м. Ужгорода. Про талановитого медика я прочитала в незалежному онлайн-журналі «Varosh». Для вас, шановні читачі, огляд публікації про Володимира Руслановича Бовгирю.

Приємно, що нашого земляка характеризують як скромного лікаря, який дарує людям нових себе. Фахівець доводить, що пластична хірургія можлива в невеликому місті. До Ужгорода їдуть пацієнти зі Львова, Києва та інших міст. Володимира Руслановича однаково вважають майстерним професіоналом і світлою особистістю, з позитивною енергетикою.

Наш земляк закінчив Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Загалом у хірургії – 9 років. П’ять років працював у загальній хірургії, ургентним хірургом у Дубровицькій районній лікарні. Лікар називає дуже хорошою школою саме ургентну хірургію. Вона дала великий плюс для його подальшої роботи в пластичній хірургії, особливо в разі виникнення непередбачуваних ситуацій.

На запрошення Юрія Володимировича та Інги Олександрівни Андрашків, Володимир Бовгиря вирішив переїхати до Ужгорода. «Це був такий непростий крок у моєму житті, тому що я мав стабільне місце роботи, дружину, дитину. Ми з сім’єю переїхали сюди, не знаючи, як буде, що буде, це було трішки авантюрне рішення. Проте запрошення видатних людей у медичній сфері було варте всіх ризиків. Після пропозиції стати пластичним хірургом в «Асклепії» я поїхав до Києва переймати досвід в одного з найвідоміших, найдосвідченіших пластичних хірургів України, професора Храпича Василя Васильовича», – розповів наш земляк.

 Як пластичний хірург Руслан Володимирович відвідує профільні конференції, конгреси загальноукраїнського та міжнародного рівнів, проте в умовах карантину більшість із них відбуваються в online-режимі.

В «Асклепії» є найновіші апаратура та інструменти, то клініка всім забезпечує. У плані обладнання медзаклад йде в ногу з часом.

У медзакладі «Асклепій» працюють за двома напрямками: пластичною й реконструктивною хірургією. У клініці виконують найрізноманітніші реконструктивні операції із пересадки шкіри, з переміщенням шкірних лоскутів. Реконструктивні операції дають свій досвід і для пластичної хірургії, бо лікареві треба працювати з тканинами, переважно з обличчям.

Як зазначає земляк, особливість реконструктивної хірургії в тому, що фахівці все роблять максимально естетично. У практиці Володимира Руслановича переважає пластична хірургія. Найпопулярніша послуга пластичної хірургії – це блефаропластика (операція зі зміни форми повік, розрізу очей). Вона проводиться амбулаторно, через годину після операції пацієнт іде додому, не потребує тривалого реабілітаційного періоду. Володимир Русланович підкремлює, що певні пластичні операції мають свою «сезонність». В клініці виконують підтяжку, блефаропластику, отопластику (пластику вух), ліпосакцію (зміна хірургічним шляхом характеру відкладення жиру) підборіддя, живота, спини, боків, стегон і навіть колін. Також популярними є абдомінопластика (підтяжка, пластика живота), маммопластика (зміна форм, розміру молочних залоз).

Пластична хірургія – одна з небагатьох галузей хірургії, яка дуже впевнено йде вперед. Щороку з’являються нові апарати, методики. Тепер ця сфера вже на такому рівні, що операції можна робити мінімально травматично, поступово скорочується реабілітаційний період, пацієнту стає комфортніше. Про це зазначає Володимир Русланович у своєму інтерв’ю. Він наголошує, що пластичному хірургу важливо розуміти канони краси, пропорції, форми. Треба чітко вималювати у своїй уяві результат операції для конкретного пацієнта. Це ювелірна робота.

Володимр Бовгиря розповів, що змінюються і погляди на естетику пластичної хірургії. Років 10-15 тому в моді були великі губи, великі груди, величезні вилиці, лялькові носи, то тепер усі більше за натуральність, пропорційність, в моду ввійшла природність. Якщо раніше пацієнтки хотіли 4-й, 5-й розміри грудей, то зараз хочуть збільшити на 1, 2 розміри, щоб було пропорційно до будови тіла.

Тепер жінки хочуть дещо покращити, але щоб це не дуже виділялося. Фахівці «Асклепія» – максимально за натуральність.

Наш земляк Володимир Бовгиря зазначає: всі люди красиві. Не треба розглядати пластичну хірургію як спосіб усунення дефектів. Філософія цього процесу – знайти баланс. Зичимо успіхів нашому земляку, який робить людей красивими.

Люба КЛІМЧУК.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар