пʼятницю, 23 липня 2021 р.

 



У Кривиці врятували лелек

 

Тетяна Міщур, керівник Трипутнянського центру культури, туризму та спорту, розповіла про благородну справу у Кривиці. Ця історія про любов до братів наших менших. Зокрема Тетяна написала: «Родина лелек стала рідними для жителів Кривиці. Та, на жаль, 26 червня місцева жителька Галина Буба знайшла мертву лелеку і повідомила сусідам про цю сумну звістку. Односельці задумалися, як врятувати трьох лелек, які залишилися у гнізді на електричному стовпі. Птахи ще не могли самостійно літати, тому понад добу були без їжі та води. Небайдужі звернулися за допомогою до сільського старости Романа Щура. За сприяння голови Дубровицької ОТГ Богдана Микульського у Кривицю приїхали працівники комунальної служби, які надали допомогу у порятунку птахів. Марія Воробей, зі слізьми  на очах, намагалася напоїти зовсім знесилених та виснажених лелек. Зараз птахи перебувають під опікою місцевої жительки Зінаїди Шахрай». Тетяна Міщур закликала односельців не бути байдужими й допомогти лелекам набратися сил, щоб вони могли самі давати собі раду.

Нагадаю, що восени працівники «Рівнеобленерго», після реконструкції лінії електропередачі у Бересті перенести лелечі гнізда на нові опори. Для цього виготовили спеціальні безпечні платформи.

На Поліссі лелек завжди шанували. Щодо Берестя, то його можна назвати воістину лелечим селом, де на центральній вулиці вибудували собі птахи чимало гнізд. Є лелечі «будиночки» і в Дубровиці. Пригадую, як члени ізраїльської делегації з подивом фотографували лелече гніздо на вулиці Миру. «Птахи посеред міста це дуже цікаво і знаково, зауважив житель Тель-Авіва, вони відчувають, що поруч живуть хороші й небайдужі люди». Так воно і є. Полісся край щиросердних людей. І ситуація у Кривиці тому підтвердження!

 

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар