четвер, 5 серпня 2021 р.

 










У Колках – острів «Щасливе дитинство»

Минулої суботи у Колках святково і урочисто відкрили дитячий майданчик для дітвори «Щасливе дитинство». Народний депутат України Віктор Ничипорович М’ялик став добрим чаклуном для колківської дітвори. Завдяки цій людині місцеві дітлахи мають тепер прекрасний ігровий острів. Скажу чесно, майданчик вражає різноманіттям складових елементів та своєю великою територією. Віктор Ничипорович поставив перед своїм помічником Віктором Кузіним завдання, щоб власне відкриття майданчика стало чудовим дитячим святом. Так і було.

Настрій діточкам подарувала ще до початку відкриття розважальна студія «Барбариски» та учасники художньої самодіяльності колківського закладу культури: «Маленькі колків’яночки» та «Позитивчики»! Як завжди у високопрофесійного працівника галузі культури Мирослави Мороз вся програма святкового дійства була продумана до дрібниць і чарувала красою. Майданчик розташувався неподалік колківського дитячого садочка та сільської школи. Як ви знаєте, обидва заклади ці перебувають у Колках в аварійному стані, отож нове дитяче містечко – це своєрідна компенсація за такий стан справ у закладах освіти Колок.

Щирі, прекрасні україночки вітали першими на святі: Ігоря Євгеновича Ясенюка (голову бюджетної комісії обласної ради), Віктора Павловича Кузіна (помічника народного депутата України), Миколу Миколайовича Кухарця (заступника голови Дубровицької міської ради), Оксану Вікторівну Краглевич (керуючу справами міської ради), Олену Гнатівну Кузло (депутата Сарненської районної ради), Олександра Кузіна та Станіслава Рожка (депутатів Дубровицької міської ради). А скільки чудових діточок, їх батьків, дідусів та бабусь було на святі! Від їх посмішок на душі ставало щиро і тепло. У вітальних словах гості щиро бажала здоров’я маленьким і дорослим жителям села і розповіли, що завдяки спільним зусиллям і творить у цьому світі добро.

Наталія Петрівна Жакун, староста Колок, зазначила, що завдяки прекрасним людям у життя була втілена гарна мрія. Непоказну територію колишньої котельні прибрали під дитячий майданчик. Долучалися місцеві небайдужі жителі, багато посприяла Дубровицька міська рада (зокрема Богдан Микульський) і комунальна служба міста (Віктор Садовський). А ще раніше жителі Колок зібрали сотні підписів до Віктора Ничипоровича з проханням поставити для їх діток майданчик. Олена Кузло активно займалася цією справою. І важливо, що Віктор Ничипорович з щирістю і теплом зробив Колкам цей прекрасний дарунок. Ігор Ясенюк передав щирі вітання від Віктора М’ялика і зазначив, що діти – майбутнє України, заради якого варто жити й втілювати в життя такі чудові задуми. Були на святі й спільні з гостями запальні танці, і фотосесії, і морозиво від Віктора Ничипоровича. Всі витрати щодо організації свята взяв на себе також народний депутат. Приємно було ще раз пересвідчитися, яка  чудова команда однодумців на чолі зі старостою Наталією Жакун живе і працює у Колках. Команда, яка спільно йде до поставленої мети: робити село кращим! Як каже Віктор Кузін, таке ставлення до села заслуговує на велику повагу і увагу!

Дуже гарно сказала про цю прекрасну подію у селі жителька Колок, небайдужа людина, депутатка районної ради Олена Кузло: «Віктор Ничипорович вміє і дарує дітям радість, на яку вони заслуговують. Дякую депутатові від імені колківських діток і їх батьків.

На мою думку, бути добрим громадянином в Україні – означає з повагою ставитися до населеного пункту, в якому ти проживаєш. Це може бути твоя вулиця, твоє подвір’я, твоя зупинка, і далі переходимо до меж села, громади, району, округу. Що і доказав наш депутат. Він достойний громадянин України, який опікується своїм округом.

Додам також, що у громаді кожен її житель має бути активним. Спасибі всім землякам, хто долучився до відкриття майданчика. Дякую старості, яка кожен день старається на благо нашого села. Дякую батькам, які дуже легкі на підйом, з запалом беруться за діло, згуртовуються. Дякую молоді, яка не стоїть осторонь, а теж допомагає і підтримує. Дякую комунальним службам нашої громади, без них було б важко. Дякую помічнику народного депутата Віктору Кузіну (політична партія «За майбутнє»). Свято для нашої малечі запам’ятають всі наші односельці».

Я додам, що не лише односельці, а й гості цього чудового дійства. Як сказав Ігор Ясенюк, він вже побував на відкритті близько десятка майданчиків, а такого красивого дійства, як у Колках, ніде не бачив. Це комлімент передусім для талановитої Мирослави Мороз і її чарівних творчих діток.

Насамкінець, одна цифра. Вартість такого майданчик близько 600 тисяч гривень.

Люба КЛІМЧУК.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар