четвер, 5 серпня 2021 р.

 



































БЛИЗЬКО ТРИДЦЯТИ РОКІВ СЛУЖИЛИ ГОСПОДУ І ЛЮДЯМ

Саме стільки в парафії Іоанна Хрестителя м. Дубровиця служили Господу Богу священники ордену Паллотинів.

Скільки доль, сердець, сил і віри було докладено ними, щоб відновлювався і відбудовувався старовинний храм, відроджувалася і розвивалися сама віра католицька і парафія.

За цей час парафіяни храму прийняли в духовну родину кількох священників, щоб у вірі зріднитися з ними й невдовзі з сумом попрощатися. Все наше життя побудоване на знакових зустрічах і сумі розставання.

Трепетною і піднесеною була в костелі й служба минулої неділі, 25 липня. Парафіяни прощалися зі своїми настоятелями й  складали подяку Богові за щасливу нагоду разом славити Його. Справді за цей час багато зроблено було для того, аби міцніли в вірі, розвивались і ділились Словом.

Подячне богослужіння пройшло під керівництвом єпископа Віталія Скомаровського спільно з настоятелем храму Валерієм Дубиною та іншими отцями-паллотинами.

Душевно, гостинно, велично… Ось так можна кількома словами охарактеризувати недільну атмосферу в костелі. Відчувалося, що зібралися тут люди, які поєднанні перед Богом справжньою християнською любов’ю. Тому все навкруг просто дихало доброзичливістю парафіян та милістю Божою. Тож в якийсь момент, коли під час проповіді над присутніми закружляв голуб, здалося, що то сам Дух Господній спустився  з небес.

Молилися щиро і ревно. За Україну та наш край, за мир та злагоду, за всіх, хто відійшов і нині сущий. Було приємно й цікаво бути частиною цього піднесеного дійства.

І звісно були щирі слова подяки від парафіян. «Разом ми стали ближчими до Господа, звіряли Йому найпотаємніше, тут наші діти прийняли перші причастя…», –  говорила Олена Клімчук. Мав слово і міський голова Богдан Микульський. Він передав отцю-єпископу в дарунок безцінну знахідку – старовинний католицький перстень, який знайшли на своєму обійсті місцеві мешканці.

Отці-паллотини Владислав Лукашевич, Валерій Дубина, які опікувалися якийсь час нашою католицькою  парафією - це ті духовні наставники, які на певний період стали частиною життя релігійної громади костьолу Іоанна Хрестителя, які вклали не тільки сили і серце, а й мудрість Господню в кожну частинку відродженої будівлі і храму душ самої парафії. Цього дня парафіяни дякували насамперед їм і зичили міцного здоров’я, мудрості, сили, віри та Божого благословіння на кожен день подальшого служіння.

А прекрасний наш костьол і його родина чекатимуть наступних, хто огорне парафію і буде провадити в дорозі до Царства Господнього!

 

Довідково: Паллотини – римо-католицьке релігійне товариство (монаший орден), засноване Святим Вікентієм Паллотті в Римі. Його метою є місіонерська (апостольська) діяльність та посилення віри й християнської любові між католиками. Делегатура Матері Божої Фатімської в Україні підпорядковується Східній провінції Христа Царя – в Польщі.

Паллотті проповідував, що кожна людина покликана до апостольства (не тільки духовенство, але і миряни) і на підставі заповіді любові повинна турбуватись про спасіння ближніх, так само, як про своє власне.

Ціллю Союзу є оживлення віри, розпалювання любові серед віруючих, а також поширення віри у всьому світі, щоб була одна отара й один Пастир (Йн 10, 16).

Фундаментом Союзу є –  слова святого Апостола Павла: любов Христа спонукає нас (2 Кор 5, 14).

Покровителькою Союзу є Пресвята Діва Марія Цариця Апостолів.

Правління і духовний центр Союзу знаходиться у Римі в Домі Генерального правління Товариства Католицького Апостольства. В 1992 році створена делегатура SAC, яка підлягає провінції Христа Царя Всесвіту в Польщі. В цьому році паллотини починають працювати в двох нових парафіях Луцької дієцезії: в м. Сарни та в смт. Рокитне. З часом навколо цих місць відкриваються нові парафії: в м. Дубровиця, м. Вараш, смт. Томашгород, м. Клесів та с. Купеля.

Людмила РОДІНА.

 

 

1 коментар:

  1. Життя іноді може бути веселим, одна хвилина прекрасна, а наступна - зовсім інша. Ми з чоловіком прожили дуже красиве життя до несподіваного хаосу, життя без вад і недовіри, поки у нас не було проблем з підтримкою наших дітей, він перестав платити і знайшов пригоду за межами флірту зі своїм заповітним подружжям. все, що я страждав. і для того, над чим я працював над непотрібним задоволенням, я відчував у собі цю порожнечу, я не мав уявлення, як допомогти мені з’єднатися з ним, тому що він не повернувся додому, пізно просидів, пив, курив, займався різними речами, які він ніколи не робив зробив. Але завдяки людині, яка принесла радість і стабільність у мій дім, доктор Егвалі, людина добрих справ, настільки справжній і поступливий, бо я намагався і мав довіру. Поговоріть з ним про те, що вас турбує, і ви будете раді, що це зробили. WhatsApp або Viber +2348122948392 або електронною поштою dregwalispellbinder@gmail.com

    ВідповістиВидалити