четвер, 5 серпня 2021 р.








 

МАРТА ЛЕВЧЕНКО. Цією незвичайною жінкою захоплююся давно. Знаю її як голову правління благодійного фонду «Я майбутнє України», засновника МІСТА ДОБРА (Центр доброти для мами і дитини), засновника дитячого благодійного фестивалю «Буковинська Мрія», засновника дитячого всеукраїнського літературного фестивалю «Literature Future», бо відправляла на нього двох учениць і вчителя. Нещодавно мала за честь бути волонтером БФ «Я майбутнє України», дякуючи випускниці Висоцької ЗОШ Тетяні Сокіл. Таня і Марта подруги з перших днів студентського життя в РДГУ. Через 15 років ця дружба стала ще міцнішою. Тетяна допомагає подрузі при першій нагоді. Саме зараз вона перебуває в Чернівцях. На прохання її мами, Валентини Русін, допомогти 9 сім’ям Висоцька Марта вирішила зробити подарунок односельцям своєї подруги.

Зранку до Будинку культури прибув вантаж 17 тонн. Одяг, взуття, дитячі іграшки, пральний порошок мали можливість взяти сім’ї пільгових категорій. Під кінець дня до Будинку культури поспішали всі бажаючі.

Чернівці Висоцьк. Географія благодійного фонду розширилась, дякуючи Тетяні і Мартусі.

Цього дня бачила щасливі обличчя мам, чула радісні вигуки дітей у вестибюлі біля іграшок, а найголовніше - слова подяки представників фонду за отримані фотографії. Люди, наділені чуйними серцями, які вболівають за долі дітей, дякували нам за роботу! А що тоді повинні робити ми? Які слова підібрати для Марти, Тетяни, пані Стефи, яка пакувала речі?..

Від жителів Висоцької громади, від усіх, хто мав можливість одягнути і взути сім’ю, хто ще прийде за речами, виносимо щирі слова подяки за благородну справу, за доброту і тепло сердець, за бажання допомогти нужденним.

Нехай ваша доброта і щедрість повертається до вас сторицею. Нехай тяжка ноша Марти буде легенькою. Поруч з такими людьми майбутнє України буде щасливим!

 

Валентина Креденсир, директор Висоцької школи.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар