пʼятницю, 27 серпня 2021 р.

 







більше півтисячі дітей оздоровлено в німеччині

Дітер Вольф – у Висоцьку особистість легендарна. Вже більше десятиліття, з 2009 року, цей чоловік організовує оздоровлення місцевих дітлахів у Німеччині через організований ним же благодійний фонд. За цей час  більше 500 діток з України, з Висоцька та Вербівки на Дубровиччині та Федорівки Житомирської області, побували в цій розвинутій європейській країні, знайшли там хороших друзів та наставників. При чому Дітер особисто здійснює відбір дітей, які поїдуть на відпочинок до Німеччини. Старається, аби турботою були охоплені найбільш нужденні, ті, кому зловісний Чорнобиль назавжди підірвав здоров’я. Згодом також не забуває про своїх підопічних – слідкує, як в подальшому складаються їхні долі, допомагає при потребі коштами в лікуванні чи реабілітації.

Вже багато років єднає його тісна дружба й з дирекцією Висоцької школи. Завдяки пану Дітеру в ній облаштовано кімнату емоційного розвантаження  для дітей з особливими потребами, кабінет німецької мови тощо. Фонд, який очолює Дітер Вольф, постійно надсилає в навчальний заклад гуманітарну допомогу, аби підтримати тих школярів, які опинилися в скрутних матеріальних умовах, стимулювати переможців численних конкурсів та змагань, проводяться в школі, мотивувати інших до покращення результатів.

На жаль, через  пандемію останні три роки Дітер не відвідував Україну. Але буквально минулого тижня він разом зі своїм колегою по фонду Едгаром Белком знову завітав до Висоцька з благодійним візитом. Це була його 46 поїздка в наш край. І знову – спілкування з тими родинами, з якими пов’язує тісна й давня дружба, знайомство з новими можливими претендентами на оздоровлення, відвідини діток з тяжкими недугами, прогулянка школою, яка за цей час дуже змінилася в кращий бік…

Директор школи Валентина Кренденсир розповідає: «Дітер Воль – не є багатою людиною. Він звичайний пенсіонер, який раніше працював в компанії «Siemens». Але Чорнобильська трагедія настільки відізвалася в його душі, що він вирішив створити благодійний фонд, який опікувався б бодай маленькими українцями, що постраждали від аварії. В цей фонд залучають кошти таких же звичайних німецьких громадян, яким не байдужа доля постраждалих від аварії. І хоча минуло вже багато років від тих трагічних подій, фонд не згортає своєї діяльності. Рік за роком Дітер Вольф знову вирушає до України, аби стати в  нагоді для тих, хто потребує допомоги. Цього разу через довгу розлуку благодійник від розчулення не приховував сліз. «Ми справді за ці довгі роки співпраці зріднилися з цими щирими та відкритими людьми, що живуть у Висоцьку. І мені трирічна розлука далася зовсім непросто», – говорив Дітер. Він зазначив, що сподівається на те, що тяжку недугу, що роз’єднала світ на ці два роки, все ж буде подолано, і його фонд надолужить згаяне за цей вимушений період ізоляції».

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар