четвер, 30 вересня 2021 р.

 


розпочалися командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля»

 

22 вересня відбулась відправка команди резервістів оперативного резерву другої черги з першого відділу Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля-2021». Здобуватимуть нову військову спеціальність та вдосконалюватимуть професійні навички за обраним фахом 24 мешканця Дубровицької, Миляцької, Висоцької громад. Серед них громадяни різних вікових категорій та професій, від заступника голови територіальної громади, вчителя до звичайного водія. Більшість із загальної кількості мають бойовий досвід та призначені до команд оперативного резерву територіальної оборони.

 

Залучений до зборів особовий склад у повному обсязі пройшов тестування на COVID-19 та медичний огляд.

Як зазначив начальник відділення обліку мобілізаційної роботи майор МЕЛЬНИЧУК Микола Олександрович, збори триватимуть 10 днів. Військовозобов’язаним в обов’язкову порядку надається детальна інформація щодо тематики та інтенсивності занять, розпорядку дня, соціально-правового захисту на період навчання.

Начальник першого відділу Сарненського РТЦК та СП майор ТКАЧУК Петро Петрович подякував чоловікам за патріотизм і добру волю. «Професійна армія України боронить наші кордони і щодня забезпечує безпеку всієї країни. А роль резервістів – виконання хоч і менш масштабних, але все одно дуже відповідальних завдань» – наголосив, звертаючись до присутніх, начальник відділу.

Особовий склад першого відділу Сарненського РТЦК та СП висловлює щиру вдячність директору ДП «Висоцький лісгосп» Торчилу Віталію Федоровичу, директору ДП «Дубровицький лісгосп» Петренку Віталію Анатолійовичу, голові Висоцької територіальної громади Новику Аліку Олександровичу та приватному підприємцю Протосавицькому Андрію Борисовичу, які надали спонсорську допомогу в організації зборів та доставці резервістів. Приємно, що є небайдужі люди, які можуть допомогти. Спасибі Вам за людяність та підтримку.

 

Довідково:

За військовозобов’язаним на час проведення зборів (включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад) зберігаються місце роботи незалежно від підпорядкування і форм власності, а також займана посада та середньомісячна заробітна плата на підприємстві, а також виплачується грошове забезпечення в військовій частині.

Учасники зборів під час їх проходження безкоштовно забезпечуються військовою формою одягу, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням.

Законодавством України передбачено надання резервістам соціальних, фінансових гарантій. Відповідно до постанови Кабміну від 23.11.2006 № 1644, резервістам, залученим до навчань тероборони, передбачені виплати добових за кожен день перебування на зборах, залежно від категорії (рядовий, сержантський, старшинський, офіцерський склад); середньомісячної заробітної плати (в загальному підсумку за місцем роботи) працюючим військовозобов’язаним за час їхнього перебування на зборах; військовозобов’язаним, які в день призову не працюють, за весь період зборів виплачують грошове забезпечення з розрахунку мінімального прожиткового мінімуму.

Основними навчальними цілями планових зборів визначено удосконалення рівня навичок військовозобов’язаних щодо виконання визначених завдань територіальний зборів.

Немає коментарів:

Дописати коментар