четвер, 30 вересня 2021 р.

 


Дошкілля – цілісний розвиток дитини

 

Ніно Іванівно, напередодні Всеукраїнського дня дошкілля розкажіть про стан охоплення дошкільною освітою діток Дубровиччини.

Розвиток дошкільної освіти залишається одним із пріоритетних напрямів державної політики у галузі освіти. Здобуття дошкільної освіти відповідно до вимог Базового компонента та забезпечення цілісного розвитку дитини є першочерговим завданням закладів дошкільної освіти. 

Для задоволення потреб населення в громаді функціонує 22 заклади дошкільної освіти. З них: у місті – 3 та у сільській місцевості – 19; 5 – у складі навчально-виховних комплексів «Загальноосвітня школа – дошкільний навчальний заклад», 4 з яких – короткотривалого перебування.

Потужність ЗДО громади становить 1231 місць. У ЗДО навчається 1161 дитина віком від 1 до 6 років, що становить 55% від загальної кількості дітей у громаді.

Середній показник чисельності дітей у закладах із розрахунку на 100 місць становить 94,3 дітей. Середня наповнюваність груп – 18,7 дітей. Всього у громаді 369 дітей 5-річного віку, яким станом на 01.09 2021 року виповниться 6-7 років. З них навчаються у ЗДО 303 дитини, що становить 82,1%.

91 дитина, якій на початок 2020/2021 навчального року ще не виповнилося 6 років, здобувають освіту у 1 класі Нової української школи.

272 дошкільнят від 3 до 6 років охоплені альтернативними формами дошкільної освіти. Всі діти віком від 3 до 5 та діти 5-річного віку 100% охоплені усіма формами дошкільної освіти, за вибором батьків. Перебування дитини вдома з мамою – це теж форма дошкільної освіти.

У закладах дошкільної освіти навчається 32 дітей з особливими потребами, 23 з яких здобувають освіту в інклюзивних групах.

З метою надання якісних освітніх послуг в умовах концепції «Нова українська школа», усі заклади дошкільної освіти району долучились до створення нового освітнього простору.

Що побажаєте працівнивникам дошкільної освіти напередодні їх професійного свята?

Щира подяка всім працівникам дошкільної освіти за щоденну самовіддачу, благородну любов і турботу, віддане служіння улюбленій справі, терпіння, наполегливість і високий професіоналізм. Від мудрості керівника дошкільного закладу, педагогічної майстерносі, турботливості, уваги, розуміння вихователів та їх помічників, допомоги батьків залежить щасливе дитинство і подальша доля кожного вихованця, майбутніх патріотів нашої держави.

Нехай ніколи не згасає світло вашої душі, тепло вашого серця до улюбленої професії. Хай кожен ваш день повниться новою радістю та перемогою.

Міцного вам здоров’я, натхнення, любові, здійснення усіх мрій та сподівань!

Спілкувалася Люба КЛІМЧУК.

На світлині: вихованки дубровицького «Теремка».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар