четвер, 30 вересня 2021 р.

 






У ЦЕНТРІ УВАГИ – ЗАВЖДИ ЛЮДИНА

Державне підприємство «Висоцьке лісове господарство» входить до складу Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, та розміщене в північній частині  Дубровиччини на межі кордону з Республікою Білорусь. Вся територія діяльності розташована на території, що постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зона діяльності Висоцького лісгоспу розташована на території  Висоцької, Миляцької та Дубровицької ОТГ.

Основним видом діяльності підприємства є вирощування, відновлення та охорона лісів, підвищення їх продуктивності та якості, раціональне використання земель лісового фонду, а також безперервне і невиснажливе лісокористування з дотриманням вимог європейських стандартів.

Загальна площа лісгоспу становить 33412,9 га, покрита лісом – 28315,5 га. В тому числі ліси природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення – 3309,1 га, захисні ліси – 1029,2 га, експлуатаційні ліси – 29074,6 га. В склад лісгоспу входить 6 лісництв, ремонтно-механічна майстерня та Удрицький нижній склад.

З побічних лісових користувань є збір ягід та грибів місцевим населенням. Саме на території цього лісгоспу розкинулися найбагатші в Україні журавлинні урочища, які тягнуться аж до кордону.

Обсяг реалізації продукції за перше півріччя поточного року становив близько 40 млн. грн. проти 27 млн. грн. за відповідний період минулоріч. Лісогосподарчі підприємства є основними бюджетоутворюючими підприємствами краю. Відповідно тільки Висоцький лісгосп сплатив податків та зборів до бюджетів всіх рівнів майже 16 млн. грн.

Окрім того, підприємство є надійним партнером для органів місцевого самоврядування. Висоцький сільський голова Алік Новик зазначає, що лісгосп постійно вносить відчутну дольову частку в  переоснащення об’єктів соціальної сфери по селах, сприяє в організації свят, спортивних змагань, надає адресну допомогу людям та сім’ям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, борються з недугою, учасникам бойових дій тощо.

«Щоб підприємство було успішним, в центрі уваги завжди має бути людина. Серед усіх надбань, якими може пишатися наш лісгосп, безперечно найціннішим є його колектив. Це наша друга родина. Тож намагаємося створити комфортні виробничі умови, подбати, щоб затишно було в школах та дитсадочках діткам та онукам наших працівників», – говорить директор підприємства Віталій Торчило.

І справді безпека праці, соціальний захист працюючих у лісгоспі налагоджено на «відмінно». Приміром минулого року за рахунок підприємства було оздоровлено більше 31 відсотка з числа працюючих, понад 34 відсотка дітей лісівників. Дбають тут також про ветеранів лісової галузі.

От і до професійного свята преміями та грамотами буде відзначено цілий ряд працівників. Грамотою товариства лісівників УкраїниХомич Анатолій Федорович, помічник лісничого Людинського л-ва. Грамота Рівненської ООТЛУ – у Юдка Івана Леонідовича, майстра лісу Висоцького л-ва. Грамоти агентства лісового господарства України: Ліпінський Руслан Ярославович, ст.майстер лісу Більського л-ва; Шинкар Володимир Павлович, гол. механік лісгоспу. Подяки агентства лісового господарства України удостояний Костюк Василь Георгійович, провідний інженер з ОЗЛ. Грамоти Рівненської облрадиБерестень Валерій Федорович, провідний інженер лісового гос-ва. Грамоти РОУЛМГ: Серко Віктор Геннадійович, помічник лісничого в номінації «кращий працівник»; Скребець Олег Георгійович, водій ЛТ-25 РММ; Серко Геннадій Григорович, ст.майстер лісу Золотинського л-ва; Шанько Віктор Анатолійович, стропальник Удрицького н/с; Ососкало Олександр Сергійович, майстер лісу Жаденського л-ва; Ожилевський Станіслав Григорович – інженер з лісозаготівель.

Користуючись нагодою, наша редакція також вітає цей дружній колектив та зичить здоров’я, стабільності, миру та злагоди.                                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар