четвер, 30 вересня 2021 р.

 


Ефективність роботи лісогосподарського підприємства визначається мобільністю й безвідмовністю транспорту, продуктивністю роботи технологічного обладнання. Тому необхідно постійно контролювати і підтримувати його надійність, що неможливо без належної організації технічного обслуговування і запобіжного ремонту. Це сповна розуміють в ДП «Висоцьке лісове господарство». Якщо контора – це серце та розум держлісгоспу, то ремонтно-механічна майстерня – його скелет та м’язи. Адже основні виробничі  навантаження лягають саме на цей підрозділ. Завдяки високій майстерності працівників ремонтно-механічної майстерні виробничий процес ДП «Висоцький лісгоспу» нагадує налагоджений механізм, та й лісівники задоволені, бо захищені фінансово та соціально.

Чисельність працюючих ремонтно-механічної майстерні налічує понад три десятка чоловік, а очолює цей немалий колектив досвідчений начальник Сергій Рожко, який працює в лісовому господарстві з 2004 року. У його підпорядкуванні – машиністи-трактористи, водії габаритних лісовозів, всюдихідних автівок, слюсарі, електрозварювальник, електромонтери, кранівник, майстер з будівельно-монтажних робіт тощо. До честі лісівників, майже весь виробничий процес в лісгоспі механізовано. Це ж не лише полегшення в роботі, а й підвищені ризики. Тому надійність техніки та безпека праці у лісгоспі – в числі пріоритетів. Начальник РММ наголошує, що в цьому чимала заслуга й головного механіка підприємства Володимира Шинкаря.«А закручує весь виробничий процес наш головний інженер Сергій Гура. Мало знайдеться фахівців його рівня. Адже він в лісовій галузі пропрацював на різних посадах, знає весь цикл виробництва, як кажуть, зсередини. Його поради завжди слушні та доречні. Навіть зауваження він вміє зробити тактовно, по-батьківськи. Ми всі його дуже поважаємо і цінуємо за це».

Нині в колективі РММ ДП «Висоцьке лісове господарство» – працюють кращі з кращих, бо й техніка тут надсучасна. Тож аби її освоїти та обслуговувати, необхідно також постійно підвищувати кваліфікацію. Як правило, тут колектив стабільний, вміння та навики передають один одному з покоління в покоління. Є тут навіть цілі лісівничі династії, коли пліч-о-пліч працює кілька поколінь. Таких, як родина Русіних, наприклад. Батько Віталій був знанним на всю область водієм лісовоза. Батьковою стежкою пішов й син Анатолій. Другий син Олександр – працює будівельником. В РММ трудяться й два Олександрові сини – Максим та Владислав. Отож чотири покоління Русіних пройшли тут життєвий вишкіл, здобули й продовжують здобувати авторитет та повагу. Водій лісозова, а згодом тракторист Юрій Опанасик також виростив собі гідну зміну. Тепер його син Ігор працює водієм в лісгоспі.

Професійні династії – звичне явище в лісовому господарстві. Виростаючи в родинах лісівників, їхні діти так само проймаються любов’ю до лісу, й обирають  згодом за фах лісівничу справу. Так батьковою стежкою пішов й син головного інженера господарства Сергія Гури Максим. Пройшовши всі щаблі кар’єрного зросту в «рідному» лісгоспі, нині він очолює лісове господарство в сусідньому Вараському районі. І таких прикладів можна називати багато.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар