четвер, 30 вересня 2021 р.

 
































Азартно, енергійно, талановито: це все про спортивне свято

День фізичної культури й спорту відзначили минулої неділі у Дубровиці. Понад двісті шанувальників здорового способу життя зібралися, щоб позмагатися у різних видах спорту. Цей гарний день розпочався з урочистостей на майдані Злагода. Щиро привітали учасників змагань, глядачів, шанованих ветеранів галузі міський голова Богдан Микульський, депутат обласної ради Віталій Сухович. Віталій Миколайович, до речі, з нагоди свята подарував баскетбольну стійку для любителів цього виду спорту. Вона пересувна і може слугувати для гри у вуличний баскетбол у будь-якій місцині. Вартість такої стійки складає близько 25 тисяч гривень. Богдан Микульський щиро подякував за сприяння розвитку спорту у громаді: Віталію Ковалю, голові Рівненської ОДА, Віталію Суховичу та Василю Яніцькому, депутату Рівненської обласної ради, та всім хто шанує спорт. Подяками було відзначено ветеранів спортивного руху Дубровиччини.

Цікаво було спостерігати за спортивними поєдинками. Азарт, енергія панували на всіх кількох локаціях: на майдані Злагоди, у парку, стадіоні «Горинь», біля центру позашкільної освіти.

Хто став кращим у спортивних перегонах цього дня? Гирьовий спорт (категорія 80+): 1 місце – Сергій Харкевич (Залужжя), 2 – Олександр Аврамишин (Осова), 3 – Антон Романцов (Осова). Гирьовий спорт (до 80 кг): 1 – Віталій Шиліпук (Селець), 2 – Сергій Войтович (Сварицевичі), 3 – Антон Позняк (Острівці).

Армспорт (категорія до 80 кг): 1 – Володимир Деркач, 2 – Олексій Буткевич (Орв’яниця), 3 – Володимир Вальковець (Мочулище). Армспорт (80 +): Микола Вальковець (Мочулище), Олексій Буткевич (Орв’яниця), 3 – Сергій Басюк (Осова).

Цікавими були поєдинки у стрітболі (вуличний баскетбол). У азартних змаганнях зійшлися висоцькі та дубровицькі команди. Вперше поєдинки проходили на майдані Злагоди. Перемоги виборювалися у цікавій боротьбі. Серед чоловіків перемогу здобула команда МФПК (Дубровиця), другою стала команда «Glory boys»(Дубровиця), третьою – «Ветеран». Серед дівчат перемогу виборола команда БК «Висоцьк», другі – дівчата із «Барбі» (Дубровиця), а третьою стала команда «Тапки» (Дубровиця). Дуже цікаво було спостерігати й за грою команд і за роботою талановитих тренерів Андрія Сабана та Ірини Мазур.

Біля центру позашкільної освіти проходили змагання зі стрільби. Їх організували працівники Дубровицької автошколи. Багато охочих продемонстрували свої вміння у цьому виді спорту. Після напруженої боротьби визначилися найвлучніші. Серед жінок кращими стали: 1 місце – Марія Трум (Колки), 2 – Оксана Білик (Дубровиця), 3 – Ольга Лось (Дубровиця). Серед чоловіків найкраще попадали в мішень: 1 – Віктор Твердун (Берестя), 2 – Віктор Ляшко (Осова), 3 – Григорій Томілович (Милячі).

На змагання з міні-футболу на стадіоні зібралося небагато глядачів, але це не завадило, щоб поєдинки пройшли азартно і цікаво. Перемогла у турнірі команда «Юніор» (Дубровиця), друге місце посіла команда «Олімпія» (Миляч), третіми стали спортсмени зі Сварицевич з команди «Будівельник». У перетягуванні линви найкраще проявили себе представники команди «Случ» (Колки), друге місце посіли спортсмени з Миляцької ОТГ, а третє здобув «Будівельник» (Сварицевичі).

У неділю з багатьма людьми поспілкувалася на спортивну тематику. Почула багато думок про те, що спорт у громаді варто розвивати й краще фінансувати. Говорили й про те, що талановиті тренери шукають собі місце роботи за межами Дубровиці. А ще очікують з нетерпінням прихильники спорту відкриття нового спорткомплексу. Спорт – це не тільки ініціатива та азарт, важлива складова розвитку спорту – матеріальна підтримка цієї галузі. Отож, подяка всім, хто сприяє розвитку здорового способу життя на Дубровиччині. Бути здоровим, спортивним, дужим – це сучасно і стильно.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар