вівторок, 7 вересня 2021 р.

 

НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ – ПИТАННЯ ФІНАНСОВІ

 

20 серпня відбулася тринадцята сесія міської ради, на яку виносилося сім питань. У роботі сесії взяло участь п’ятнадцять депутатів. Вів пленарне засідання міський голова Богдан Микульський.

 

Зокрема, у зв’язку зі змінами в структурі служби цивільного захисту виникла потреба внести зміни в розділі «Виконавці» в Програмі забезпечення пожежної, техногенної та природної безпеки – замість «6 державний пожежно-рятувальний загін», як було досі, тепер там буде «5 державний пожежно-рятувальний загін». Оскільки раніше місцевий пожежний підрозділ підпорядковувався частині, що дислокується у Володимирці, тепер - тій, що базується в Сарнах.

Також було затверджено Програму фінансового забезпечення  процесу припинення діяльності комунального некомерційного  підприємства  «Стоматологічна поліклініка». Оскільки це підприємство ліквідовується, виділяються 550 тис. грн. на виплату заборгованості працівникам. Також вносяться зміни до складу ліквідаційної комісії КНП «Дубровицька стоматполіклініка». Замінено її голову. Замість Вороніної Олени Василівни, яка досі працювала керівником стоматполіклініки, головою ліквідаційної комісії призначено заступника голови міської ради Миколу Миколайовича Кухарця.

Окрім того, внесено зміни до Програми фінансової підтримки закладів охорони здоров’я – на виплату заробітної плати лікарям-інтернам, що стажуватимуться в центрі ПМСД та міській лікарні. Загалом на ці заходи передбачено 23, 646 тис. грн. (14,646 тис. грн. для міської лікарні та 9 тис. грн. центру первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, ці видатки передбачено в змінах до бюджету міської ради на 2021 рік, які приймали депутати на цій же сесії.

За підсумками семи місяців, міський бюджет виконано на 105 відсотків, або перевиконано на 585,646 тис. грн. З них 573, 646 тис. грн. спрямовано на фінансування заходів місцевих та регіональних програм (як ми вже зазначили, на оплату праці  інтернам та погашення заборгованості працівникам стоматполіклініки), а 12 тис. грн. – піде на придбання комп’ютера для міської ради. Також 155 тис. грн. субвенції спрямовує в міський бюджет Висоцька сільська рада (100 тис. грн. – для потреб лікарні та 55 тис. грн. – на архів).

Змушені були депутати встановити тариф на платну послугу зі стажування лікаря-інтерна, що надається КНП «Дубровицький центр ПМСД». Відповідно до розробленої калькуляції таку оплату цей лікар вноситиме до каси центру первинної медико-санітарної допомоги. Йдеться про фахівця, що навчався на комерційній основі.

 

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар