четвер, 30 вересня 2021 р.

 Благодійні справи народжуються у душі

 

Днями відзначали День підприємця та Міжнародний день благодійності. З цієї нагоди розкажу про гарну справу, зроблену нашими землячками для діток з соціально незахищних сімей. Близько 150 пар нового якісного взуття (на різні сезони) та шкарпетки передали дубровицькі підприємці Діна Мойсієвич та Людмила Лясковець для хлопчиків та дівчаток з Дубровиччини. Його буде передано в родини, що вкрай потребують допомоги. Бачила це взуття: дуже красиве, добротне і недешеве. Це гарні подарунки для малечі та підлітків.

 

 

Попросила керуючу справами Оксану Краглевич ближче познайомити мене з Діною та Людмилою. І от днями ми побували у магазині «Brilliance shoes», де й працюють наші землячки. У торговому центрі «Вітамін» Діна та Людмила (рідні сестри з Берестя) відкрили два магазини взуття: класичного, сучасного, а поряд – спортивного. Вражає асортимент товару, тут можна придбати якісне взуття на будь-який смак. Шлях до відкриття власних магазинів у наших землячок був нелегким. Проте праця, старання, а головне мрія і мета допомогли втілити плани в реальність.

– Свій шлях у бізнес ми розпочали із невеличкого капіталу – дві тисячі гривень. Їздили торгувати на ринок у Дубровицю. Спочатку продавали шість видів парфумів, а потім додали біжутерію. Спробували базарного хліба, у той час на ринках працювало багато розумних, досвідчених людей, яким довелося змінити професію. Це був своєрідний досвід, спілкування, навички. Ми також «перекваліфікувалися».

Діна Мойсієвич за освітою фельдшер. Десять років вона пропрацювала у медичній галузі: має акушерський досвід, була медпрацівником на атомній у Вараші, медсестрою у хірургічному відділенні. Після декретної відпустки, спробувавши себе в іншій професії, вирішила змінити фах. Людмила – землевпорядник. А тепер – наші землячки підприємці, а це значить – економісти, бухгалтери, товарознавці, маркетологи… Дуже багато професій у цій справі. Пізнавали та навчалися секретам підприємництва не один рік.

19 вересня 2014 року сестри відкрили свій перший магазин біжутерії у коридорі «соціального» магазину (теперішній торговий центр «Вітамін»). Хотілося розвиватися і пробувати нове. Діна розповідає, що завжди мріяла про те, щоб у Дубровиці можна було придбати у магазинах гідне, якісне взуття. Адже купувати його на базарі не завжди зручно, особливо у холодну пору року. Якось моя співрозмовниця відшукала такого постачальника взуття, про якого мріяла. І ось закрутилася нова справа, зовсім відмінна від продажу біжутерії.

– Спочатку не знали про взуття практично нічого, – розповідають підприємці, – навіть шкіру від шкірзамінника відрізнити не могли. Вивчали модні тенденції, знайомилися з матеріалами, особливостями шиття та іншим.

Тепер про взуття Діна та Людмила можуть розказати дуже багато. У роботі прагнуть головного, аби їх покупці були задоволені покупкою не на один рік. «Дубровичани не так багато заробляють, аби купувати взуття на один сезон, – каже Людмила, – пропонуємо гарний товар, дуже широкого асортименту. Зараз в наявності в магазині близько чотири тисячі одиниць взуття. Воно не повторюється. У нас є взуття на всі пори року, адже іноді взимку людині треба щось літнє, наприклад, на відпочинок. А ще у нас є гарантії від постачальників. У разі претензій покупців взуття завжди можна замінити. Своїх клієнтів вносимо в базу покупців, щоб потім вони могли скористатися системою знижок. Натепер у базі близько двох тисяч клієнтів».

Аби крокувати в ногу з часом, Діна та Людмила заохочують покупців не лише знижками, а й гарними сюрпризами на особливі свята.

Звичайно, як і всім підприємцям, нелегким для моїх співрозмовниць був період локдауну. У той час працювали багато в інтернеті, навіть возили клієнтам взуття додому.

«Чому зробили такий гарний жест для діток Дубровиччини?» – цікавлюся у своїх красунь-співрозмовниць. Вони відповідають, що благодійність гуманним  і потрібним ділом. Знаємо, що роблячи добру справу, додамо настрою, тепла у серця дітей, – констатують підприємці, – це робимо від душі».

Діна та Людмила розповідають, що прагнуть не стояти на місці.

Вони щиро вдячні за допомогу і підтримку своїй мамі Надії Михайлівні, яка дбає про чотирьох онуків, всіляко підтримує донечок. Батько, Андрій Миколайович, не раз дає мудрі життєві поради, які стають у нагоді. Справу своїх дружин завжди підтримують ляблячі чоловіки. «Ми розуміємо, що родина – це наша опора, – кажуть мої співрозмовниці».

Щиро бажаємо цим талановитим, молодим землячкам, аби справа їх життя розвивалася і надалі. Нехай Господь вертає сторицею добра все, що роблять ці українки для нужденних людей.

 

Люба КЛІМЧУК









Немає коментарів:

Дописати коментар