вівторок, 7 вересня 2021 р.

 


збірку поетеси видали посмертно

Ось і побачила світ така довгоочікувана поетична збірка віршів «Поліські замальовки» талановитої авторки, нашої землячки Ганни Калениківни Дячок, видання якої приурочено 30-тій річниці Незалежності України і здійснено за фінансової підтримки Вирівської сільської ради. Тут і відбулася презентація цієї гарної книги. Дуже тішуся тим, що маю змогу розділити з вами цю радість.

«Талановита поетеса зачаровує своєю чуйністю, щирістю, та доброзичливістю в поетичних рядках. Такою і пам’ятаємо її і в житті. Вона завжди душевно, по-справжньому була закохана в усе земне: людину, квіточку, пташечку, жучка...Ганна Калениківна, здається, не розмовляла, а співала. Її поезія линула з найвіддаленішої глибини душі й невимушено торкались людської свідомості», – так у передмові до збірки «Поліські замальовки»  охарактеризував творчість Ганни Дячок Василь Титечко.

У творчої людини є велике щастя – це народження нового твору: вірша, поеми, оповідання чи маленької мініатюри. Тоді прискорено б’ється серце, душу переповнюють незвичні хвилювання, зникає весь світ, і думки шикуються в ритмічні строфи. Звідки вони беруться? Хто їх надиктовує? Як дізнатись? Це – одна з найбільших таємниць людської свідомості.

З упевненістю можна сказати, що нічого вищого за щастя творення для справжнього поета чи прозаїка немає, як і для митця в будь-якій іншій творчій царині.

Саме такі талановиті, творчі особистості були в гостях:

• Член Національної спілки журналістів України, Національної спілки письменників України, Всеукраїнської спілки краєзнавців, лауреат літературних премій Леоніда Куліша – Зіньківа та «Кобзарик», Василь Григорович Титечко.

• Викладачка української мови та літератури Сарненського педагогічного фахового коледжу Людмила Адамівна Жакун.

• Член секретаріату Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів, президент Сарненської асоціації вільних журналістів Георгій Борисович Александрович.

• Член Національної спілки журналістів України, поетеса Надія Михайлівна Свищевська.

поетеса Тетяна Ульянівна Корнійчук.

Завдячуючи саме підтримці, трудам і старанням цих шанованих, поважних і небайдужих людей, світ української поезії поповнився новою збіркою – «Поліські замальовки» Ганни Дячок

Також в залі присутня була родина Ганни Калениківни: сестра Валентина Калениківна та чоловік Василь.

Я впевнена, що і вони, і всі ми дуже хотіли б розділити радість цієї події з авторкою чудової книги, яку ми сьогодні презентуємо, Ганною Калениківною Дячок.

Уявляю, якою безмежно щасливою була б сьогодні пані Ганна. Адже вона так довго мріяла про цей день.

Інна Дячок, бібліотекар Удрицької ПШБ.

Немає коментарів:

Дописати коментар