пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

 


У Дубровиці запрацювали ковідні відділення

 

Дубровицька лікарня знову стаціонарно лікує хворих на ковід. Це відбулося завдяки продуманому, відповідальному підходу дирекції та колективу лікарні до організації роботи у час пандемії, а саме розведенню кисню по інфекційному та неврологічному відділеннях.

Нещодавно Олена Гандзюк, заступниця начальника управління  охорони здоров’я Рівненської ОДА, відвідала нашу лікарню та написала: «Кисень є надважливим при лікуванні COVID-19. Саме забезпечення централізованим киснем ліжок в Дубровицькій лікарні, при необхідності госпіталізації пацієнтів, вивчала цими днями. Хочу подякувати за ефективне використання «ковідних» коштів керівництвом лікарні (а саме: розведення кисневих точок), результатом чого стануть врятовані життя».

Як підкреслив директор КНП «Дубровицька міська лікарня» Руслан Бовгиря, наразі сформовано ковідні бригади. У Дубровиці лікуються хворі з колишніх Дубровицького, Сарненського, Володимирецького та Зарічненського  районів. Станом на 30 вересня, у медзакладі лікувалося 22 хворих на коронавірус: 18 в інфекційному відділенні, четверо в реанімації. Всі госпіталізовані не були вакциновані. Неврологічне відділення  перепрофільоване в інфекційне  й також готове приймати недужих на ковід. Загалом Дубровицька лікарня може одночасно прийняти 90 хворих на ковід.

Як зазначив Руслан Володимирович, симптоми перебігу хвороби практично не змінилися. Це температура, ломота у тілі, кашель, часто діарея. Проте зараз дуже рідко хворі втрачають нюх та смак.

«Вакцинуйтеся це надійний шлях уберегтися від тяжкого перебігу ковіду», додав Руслан Бовгиря.

Люба Клімчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар