пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

 












Спорткомлекс вражає. Його технічний стан ретельно перевірять

Минулого тижня ми відвідали новозведений дубровицький спорткомплекс. Хотіли ближче побачити спортивну споруду, яка збудована заради покращення спортивного життя нашої громади, і не тільки. Чесно кажучи, особисто я не вірила, що цей проєкт вдасться втілити в життя. Надто довго тривали в Дубровиці попередні епопеї щодо будівництв на стадіоні. І ось ми у новозбудованому спорткомплексі. Екскурсію по спортивному закладу нам провів Андрій Гриневич. Нині він опікується спортивними спорудами на дубровицькому стадіоні. Окрім Андрія Гриневича, тут працюють ще двоє людей, які прибирають зовні і всередині новозбудованого спорткомплексу.

На першому поверсі вражає велика спортивна зала, зі стандартним полем, (розміром 42х22). Як зазначив Андрій Гриневич, тут можна проводити офіційні змагання різного рівня з волейболу, баскетболу, футзалу, гандболу. У залі розміщено три волейбольних майданчики, один центральний, два тренувальні. Є мобільні трибуни. У змаганнях групового етапу поле можна розбивати на два майданчики. Ігрове поле відповідає всім стандартам, воно вкрите дубовим паркетом. У залі є 150 глядацьких місць. Подібний зал у північній частині області є лише у Сарненському спорткомплексі «Арена». Проте у сусідів долівка зали покрита не натуральним деревом. Залу можна використовувати й для концертів чи виставок, але важливо, як наголошує Андрій Гриневич, захистити у такому разі паркет. Вимога до взуття спортсменів для занять у залі з таким покриттям взуття з гумовою підошвою, щоб не залишалися сліди на паркеті (футзальна плоска підошва). Ця зала, як наголошує Андрій Гриневич, є серцем спорткомплексу. Проте, на жаль, наявні баскетбольні й волейбольні конструкції у залі не відповідають вимогам змагань, за своєю вагою. Потрібні конструкції, які цілком відповідають правилам змагань. Заняття у дітей повинні бути цілком безпечними, тому все начиння спортивної зали має бути цілком безпечним. У залу виходять дві роздягалки та тренерська кімната. Зрозуміло, що тут проходитимуть заняття вихованців спортшколи.

Вразили нас сучасні роздягалки, які є на першому так і другому поверхах. В них є індивідуальні кабінки для одягу, душові кімнати, сучасно облаштовані вбиральні. Є у спорткомлексі сучасні бойлери, які підігріватимуть воду.

На другому поверсі розташована зала, яка облаштована для занять боксом. Як каже Андрій Гриневич, він вдячний всім, хто допоміг тут створити необхідні умови для занять цим видом спорту. Дубровицькі спортсмени показують гарні результати на змаганнях з цього виду спорту.

Для ветеранів спорту планують обладнати на другому поверсі шахово-шашковий  клуб. «Дуже хочеться, щоб люди, які вкладали у розвиток спорту Дубровиччини серце і знання, мали змогу тут спілкуватися, проводити дозвілля, користуватися зручностями спорткомплексу, додає Андрій Гриневич. Я бачу в цьому зв’язок поколінь, адже коли батьки чи дідусі приводять на тренування онуків, то це приклад здорового способу життя, це реальна підтримка для синів та доньок».

Андрій Гриневич розповідає про роботи на стадіоні і в спорткомплексі. Комунальна служба підготувала територію довкола до зими. Андрій Гриневич відзначає гарну роботу комунальників, він вдячний за співпрацю Віктору Садовському. Наводять порядок в середині. Беруть на замітку недопрацювання у споруді (до речі неозброєним оком їх важко помітити). Йде спілкування з управлінням капітального будівництва, щоб ці недоліки були вчасно усунуті. «Йдеться про безпеку й умови для дітей, каже Андрій Гриневич, все має бути до ладу». До речі, частину недоробок на спорткомплексі на даний час усунуто. Однак, є ще над чим попрацювати.

Поспілкувалися з дітьми, які тренувалися. Спорткомплекс їм дуже подобається. Сподобався він і нам. Зрозуміло, що утримання споруди вимагатиме додаткових капіталовкладень з місцевого бюджету. Це зрозуміло. Спорт це завжди витратно, але це капіталовкладення у здоровий спосіб життя.

Хочеться, щоб у спорткомплексі могли займатися не тільки діти, а й дорослі, придбавши, наприклад, абонемент. Думаю, так з часом і буде. Зможуть тут орендувати приміщення і тренера для приватних занять з різних видів. Держава вклала в спорткомплекс великі гроші, отож і віддача закладу має бути максимальною. І насамкінець подякуймо людям, які були ідейними натхненниками цієї справи будівництва спорткомплексу у Дубровиці. Свою мрію колись Андрій Гриневич висловив народному депутату Василю Яніцькому. Мрія на той час була надто ірреальною. Однак завдяки рушійній силі Василя Петровича, а згодом і багатьох інших людей, мрія практично втілилася в життя.

Голова міської ради Богдан Микульський:

На даний час ми працюємо над підключенням електроенергії до спорткомплексу. Проводяться відповідні роботи. На це з бюджету виділено 70 тисяч гривень. Буде ретельно перевірено роботу всіх технічних складових споруди, після цього будемо приймати заклад. Якщо в процесі перевірки буде виявлено недоліки, то ставитимемо завдання перед підрядником їх усунути. Про це домовлено з ОДА. Йдеться про безпеку дітей, тому ми прискіпливо підходимо до прийняття спорткомплексу.

Звичайно, утримання цієї великої споруди це затратно для бюджету. Наприклад, для його опалення треба 400 кубометрів дров, 80 тонн торфобрикету. Кількість працівників тут буде мінімальна. Ми вивчаємо досвід інших громад, де є подібні заклади, аби вчитися у спорткомплексі заробляти кошти. Спільними зусиллями зможемо запустити в дію новий спортивний комплекс у Дубровиці.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар