пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

 велюнь відзначила день села

 







Осінь. Для кожної людини вона має своє значення. Для моїх односельчан, велюнців, вона багата урожаями, золотистою природою і головне Днем рідного села. Жовтень поєднав у один день одразу чотири великих свята. Чим же багате моє село? Та всім! Людьми, щирими, добрими, працьовитими і дружними. Природою неймовірною: і річки, і озера, і риба, а також ліси і звичайно гриби.

Шкода, що другий рік поспіль саме перед нашим святом, у зв’язку з пандемією, вводяться жорсткіші обмеження. Але ми і в цього року старались хоч по мінімуму щось зробити для наших односельчан, адже кожен керівник вкладає душу у процвітання та збереження традицій рідного села. Було дуже приємно разом із старостою Наталією Жакун відвідати з подарунками наймолодшого та найстаршого жителя села. Ще більшою радістю було нагородження. І дуже відрадно, що до нас на свято завітали гості.

Міський голова Богдан Микульський вручив подяки та подарунки від міської ради багаторічній голові Велюнської сільської ради Олені Наумець, підприємцям Юрію Кухарцю та Вадиму Мельнику. Для мене особисто було великою пошаною прийняти подарунки та квіти як мамі Героя України від Богдана Михайловича та Ніни Іванівни. Велике вам дякую. Далі буду писати своїм серцем, про людей, які дуже дорогі не тільки мені особисто, а і нашому селу.

У Велюні Василь Яніцький, з яким ми познайомились на відкритті меморіальної дошки мого Сашка у школі, яку, до речі, й виготовили за сприянням Василя Петровича, дуже шанована людина. Відтоді він став частим гостем нашого села. За його сприянням і моїми постійними зверненнями добудувалась їдальня в школі, перекрили дах у дитячому садочку, придбали нового холодильника у садочок, спортивний інвентар у міні-спортзал у школі, багатьом депутат допоміг у лікуванні.

Віталій Сухович. Не можу писати про цю людину без сліз вдячності на очах. Як голова спілки «Єдина родина», що опікується сім’ями загиблих, хочу низько поклонитись йому за турботу та допомогу. Низький уклін також директорам Висоцького лісгоспу Віталію Торчилу та Зарічненського лісгоспу – Сергію Киркевичу, головному лісничому Більського лісництва Віталію Шаху. Шість років вони переймаються життям мого села. Кожного року допомагають у підсадці парку імені Героя України Олександра Ярмоліча, підтримують у проведенні турніру з міні- футболу, присвяченому пам’яті Сашка, допомогли у обладнанні міні-спортзалу у школі, придбати сучасну музичну апаратуру у сільський клуб, надають допомогу у лікуванні моїм односельчанам.

Ніна Іванівна Стасюк – мій кумир жіночності, краси, елегантності, доброти, толерантності. Завжди поруч з нами. На всіх святах, на вшануваннях пам’яті Героїв. Переймається життям мого села та його жителів.

Микола Кухарець та Петро Пасько - наші односельчани, гордість нашого села, а Петро – ще й самобутній талант. Завжди вони є нашою підтримкою. 14 жовтня цим дуже шанованим людям було вручено дипломи «Почесний гість села Велюнь» та маленькі сувенірчики. Вони завжди є частинкою моєї славної Велюні. Приємно було бачити на святі Станіслава Рожка – депутата міської ради, людину, яка завжди готова підтримати та допомогти.

Багато гарних слів хочу сказати про нашу старосту. Бджілка-трудівниця. Старається, щоб усім було добре, щоб нікого не образити, щоб повсюди був порядок. Одне слово – робить все, щоб у нашого села було гарне майбутнє. Завжди тримає руку на пульсі часу і наш діловод Наталія Ясак.

А подяками та подарунками з нагоди свята відзначені: зав. садочком «Колосок» Галина Торош, зав.поштою Галина Охмак, зав. медичним пунктом Сергій Савич, ветеринарний лікар Віталій Нестерчук, сімейний лікар Віта Мельник, зав. сільським клубом Людмила Главацька, вокальний колектив «Любисток» (керівник Людмила Главацька, учасники: Ольга Мельник, Наталія Ясак, Людмила Субот, Віра Булачок, Світлана Охмак, Вікторія Ляхович, Світлана Остаповець), педагогічний колектив школи, солістка сільського клубу Софія Мельник. Нагородили  також переможницю конкурсу малюнка Вікторію Шугалевич. Окрема велика подяка нашим спонсорам свята: Віталію Шаху, Вадиму Мельнику, Максиму Разкевичу, Миколі Бруяці. Без вашої допомоги свято таким шикарним не було б. Дорогі наші гості, спонсори, односельчани, нехай вам усім Господь поверне сторицею за ваші хороші справи. Добра, достатку, любові, здоров’я в кожній вашій родині. Без вашої підтримки, без вашої допомоги таке маленьке село просто потроху зачахло б, але завдяки вашій ініціативі, небайдужості, щедрості, я надіюсь, що наша Велюнь буде розквітати, у нас буде натхнення рухатися вперед.

Інна ЯРМОЛІЧ, депутат 

Немає коментарів:

Дописати коментар