пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

 


Ковід не дрімає. Будьте обачні!

 

Як розповіла медичний директор Наталія Мединська, станом на 20 жовтня у Дубровицькій лікарні на стаціонарному лікуванні перебувало 78 хворих на коронавірус. З них – 61 пацієнт киснезалежний. Хворі лікуються в інфекційному, неврологічному, дитячому, реанімаційному та лор-відділенні. Для потреб хворих викоритовують сто балонів кисню на день, на суму 33 тисячі гривень. Перебоїв з киснем протягом роботи ковідних відділень цієї осені не було. Працівники лікарні цілодобово транспортують кисень для потреб хворих.

На превеликий жаль, як повідомила Наталія Григорівна, десятеро ковідних хворих цієї осені у нашій лікарні померло. Це були пацієнти віком від 32 до 60 років із колишніх Рокитнівського, Сарненського, Зарічненського і Дубровицького районів. До речі, нещодавно хворих на ковід знову почали лікувати у Сарнах та Зарічному.

Найпоширеніші симптоми коронавірусу на тепер: задишка, висока температура, болі в животі, кашель, діарея. Втрата нюху тепер трапляється у хворих значно рідше. Якщо у вас виникають такі симптоми, то необхідно відразу звертатися до сімейних лікарів.

Наталія Григорівна підкреслила, що щеплених двома дозами вакцини на стаціонарному лікуванні нема. Якщо хворі вакцинувалися навіть раз, то перебіг хвороби у них значно легший, ніж у невакцинованих. Медичний директор радить вакцинуватися та уникати місць скупчення людей, носити захисні маски.

Нагадаємо, що в Україні коронавірусна інфекція Covid-19 (пневмонія нового типу) вперше була діагностована 3 березня 2020 року в Чернівцях. 13 березня було зафіксовано перший летальний випадок внаслідок коронавірусної інфекції. На 20 жовтня 2021 в Україні налічувалося 2679185 занедужавших, з них померло – 61843.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар