пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

 


У кожну страву – вкладають ще й душу

20 жовтня відзначили Міжнародний день кухаря і кулінара. На цій світлині кухарі закладу дошкільної освіти №5 м. Дубровиця. Любов Миколаївна Правник працює кухарем у цьому дитсадку 34 роки, Марина Миколаївна Гладка – 24, Галина Вікторівна Будкевич – 9 років. У свою роботу ці чарівні жінки вкладають душу, готуючи діточкам як своїм рідним. Найкращі відгуки про страви у дитсадку я чула від малечі, яка відвідує цей заклад. Навіть школярі молодших класів згадують смачну кашу в дитсадку, який відвідували.

 

Уявіть, скільки каші наварила Люба Миколаївна за 34 роки роботи. Були часи, коли садочок відвідувало значно більше дітей, аніж зараз, наприклад, під час роботи бавовно-прядильної фабрики.

Перша зміна кухарів починає працювати у садочку о 6 ранку. Адже дітям треба подати свіженький, смачний сніданок. Кропітка робота кухарів – це смачні страви на столах. Золоті руки у господинь! Хай Господь посилає їм здоров’я та добро.

Багато талановитих кухарів та кулінарів є на Дубровиччині. Смачно готувати – це часто талант від Бога.

«Приготування їжі – це унікальний процес», – скаже будь-який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі й момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами й приправами – це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього, необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Ми приєднуємося до привітань на адресу всіх кухарів і кулінарів! Бажаємо вам успішних шедеврів і заслуженої подяки ваших клієнтів! Здоров’я вам і приємного апетиту всім вашим шанувальникам!

Немає коментарів:

Дописати коментар