четвер, 7 квітня 2022 р.

 


а чи був «фейком» факт, який наполохав всю європу?

 

Пару слів щодо нещодавнього московського авіанальоту на мою рідну Дубровиччину на Рівненщині, інформацію про який деякі панікери назвали «фейком».

 

Сподіваюсь після офіційного підтвердження цього факту місцевою нацполіцією, вже ніхто не сумнівається, що то, на жаль, не фейк. На щастя, жертв і руйнувань (крім невеликого пошкодження лінії електропередач), не було.

Так от, за одною з найімовірніших версій, путлєрівці, щоб втягнути білоруську армію у війну з Україною, планували нанести з території України авіаудар по білоруських прикордонних селах, які межують з нашим (колишнім) Дубровицьким районом. Тобто путлерівська авіація мала зайти десь в іншому місці кордону з білорусі на територію України, а потім пролетівши понад кордоном по території України до Дубровиччини, і начебто від нас вдарити на територію білорусі. А пізніше в іншому місці кордону повернутися на свою базу на окупованій білорусі. Таким чином у білорусів склалося б враження, що це українські літаки, з території України (а саме з території Дубровиччини), нанесли авіаудар по території Білорусі.

Відтак у путлєрівської маріонетки лукашенка був би «казус беллі», тобто привід для війни з Україною. А точніше «моральне виправдання» надання «гарматного м’яса», з числа білоруських військовослужбовців, в путлєрівську орду для розширення лінії фронту з Україною аж по Рівненську і Волинську області.

Проте, ймовірно, криворукий путлєрівський льотчик першими трьома пострілами схибив, і наніс удар по території українського села (візуально з висоти лінії кордону не видно!), яке хоч і не межує з білоруссю – але знаходиться всього в півтора десятках кілометрів від кордону. Таким чином жителі десятка сіл у прикордонні України і білорусі, спочатку спостерігали авіаудар по українській Дубровиччині, і лише за пару хвилин путлєрівські літаки вдарили по декількох прикордонних селах на території білорусі.

Люди між цими українськими і білоруськими селами дуже близько спілкуються і мають тісні родинні зв’язки.

Крім того факт авіанальоту спочатку саме на Дубровиччину був оприлюднений в соцмережах, і підтверджений місцевою нацполіцією.

Після такого оперативного розголосу факту ще однієї агресивної дії Москви на ще одній ділянці україно-білоруського кордону сказати, що українці спочатку чогось обстріляли з літаків свої села, а потім з тих самих літаків білоруські села – виглядало б, м’яко кажучи, дивно.

І саме помилка путлєрівського пілота і оперативне оприлюднення агресії Москви на території прикордонної Дубровиччини, ймовірно зірвало плани кремля. Навіть їхній холуй лукашенка вирішив не ризикувати, і тому взагалі заперечив будь-які прильоти на територію білоруських прикордонних сіл. Хоча вони 100% були, що на власні очі спостерігали сотні моїх земляків з декількох українських сіл на кордоні.

Ще більше напевне налякало лукашенка те, що деякі джерела почали прогнозувати, що в ніч з 11 на 12 березня 2022, на територію України може бути здійснена офіційна агресія білоруської армії. Очевидно, що сили безпеки і оборони України їх посилено чекали ;-). Відтак, сукупність цього всього врятувало мою рідну Дубровиччину від військових дій на її території.

Дякуємо Богові, що ламає задуми нечестивих, дає мудрість тим хто не боїться поширювати правду, та українським силам безпеки і оборони які готові дати відсіч будь якому агресору!

А панікерам, які тривожні але правдиві повідомлення називають «фейками», нагадаю одне з моїх гасел: «Правда – сіль свободи!».

З Богом і Правдою продовжуємо рух перемоги над московським окупантом, і повної депутлєрізації терористичної Московії!

Слава Україні!

Микола ЛЯХОВИЧ.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар