середу, 6 квітня 2022 р.

 



Творчість: від батька – до сина

Олексій Миколайович Субот знана і шанована людина не лише у Заслуччі. Щирий, працьовитий, мудрий чоловік заслужив повагу та авторитет земляків своїм працелюбством, добропорядністю, талантом. З чудовою  дружиною Ганною Петрівною Олексій Миколайович виховав п’ятеро дітей, подружжя радіє вісьмом онукам. «Це гарне, шановане подружжя приклад взаєморозуміння, підтримки для всіх земляків», розповідає керівник заслуцького клубу Євгенія Годунко. Наш вокальний колектив щиро вдячний Олексію Миколайовичу за музичний супровід. Без його гармошки важко уявити тепер наші виступи. Олексій Миколайович до того ж має чудовий голос, співає гарно, ніколи не пропускає наших репетицій».

Олексій Субот народився та виріс у мальовничій Велюні. Він найстарший син шанованого Миколи  Олексійовича Субота з Велюні, про якого розповідав «Дубровицький вісник». Миколі Олексійовичу 86 років. А пісня й гармошка у цього шанованого чоловіка звучать неперевершено. Скільки радості гармоніст Микола Субот приніс людям на весіллях та інших святах не перелічити. Багато народних пісень знає цей гарний, сивочолий чоловік і залюбки ділиться ними зі збирачами фольклору. От і сину, онукам передався талант батька та дідуся. Разом з дружиною (на жаль, покійною) Микола Олексійович виховав восьмеро дітей, має 19 онуків, 22 правнуків. Родинне прекрасне дерево росте та квітне. Прості, щирі трударі дали своїм дітям чуйні серця та творчі душі.

Старший син, Олексій Субот, у дитинстві відвідував музичну школу, але через життєві обставини так і не закінчив її. Олексій Миколайович працював робітником з ремонту у Заслуцькій школі, де всі колеги також щиро шанували його талант. Довгими зимовими вечорами пісня часто лунає у затишній хаті подружжя Суботів у Заслуччі. Пісня допомагає жити, працювати, любити світ. Євгенія Годунко і всі учасниці колективу «Незабудка» вдячні своєму гармоністу за красу його душі, за добро та талант, сприяння та підтримку. Хай Господь посилає Олексію Миколайовичу многії літа у здоров’ї, творчості та людській пошані.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар