четвер, 7 квітня 2022 р.

 

«Трофей» став осередком волонтерства

 


Магазин «Трофей», що у Дубровиці, знають всі жителі громади. З перших днів війни цей заклад став одним з активних осередків волонтерства у нашому місті. Як розповідають власники та працівники магазину, в перший день війни вони були шоковані дійсністю, власне фактом початку війни. А вже з другого дня почали діяти. Перша потреба була – допомогти прикордонникам, яких перекинули у наш край. А потім підтримки стали потребувати воїни ЗСУ. Звичайно, без допомоги земляків не обійшлися: одяг, ліки, засоби гігієни, все необхідне збирали усім миром. Власники «Трофею» розповідають:

– На наш заклик відгукнулося багато жителів громади. Всіх не перелічити. Разом вдалося за три дні зібрати для прикордонників необхідні речі. До нас йшли люди й пропонували свою допомогу. Особливо ми були вражені небайдужістю нашого старшого покоління. З великим хвилюванням ці люди запитували про необхідність допомоги, ця небайдужість була просто неймовірною. Приєдналися молодь, студентство. Дуже підтримали нас і сарненські дівчата, за що ми їм щиро вдячні. Спасибі всім жителям наших сіл, які також активно включилися в організацію допомоги армії. Плели у нас і сітки. Велику підтримку ми надали теробороні й продовжуємо це робити. Зараз, по потребі, кожен, хто служить народу України, може до нас прийти й вибрати найнеобхідніші речі. Щиро дякуємо за співпрацю щодо збору медикаментів керівнику аптеки Наталії Сібіковській, багато нам допомагав у медичних питаннях лікар В’ячеслав Котяш.

Ми намагалися по максимуму забезпечити потреби всіх, хто охороняє наш спокій. Наскільки це вдалося, судити захисникам. Продовжуємо працювати. Не можемо назвати всіх людей, хто долучається до нашої роботи. Кожна людина, яка працює на Перемогу – великий Патріот своєї країни. Дякуємо всім. І після перемоги розкажемо про все більш детально.

 

 

кредо – турбота

Волонтерський штаб «Руєвіту», який очолює Світлана Правник, працює з перших днів війни. У Світлани Леонідівни є величезний досвід волонтерської роботи. Захисникам наша землячка, завдяки сприянню небайдужих, допомагає з перших днів війни. Багато разів депутат міської ради Світлана Правник бувала на Сході, починаючи з 2014 року. Зараз її робота зосереджена на Дубровиччині. Найрізноманітніші напрямки цієї діяльності важливі для тих, хто захищає Україну. А разом з тим, волонтери піклуються і про майбутнє України: харчування і одяг для діток, засоби гігієни – один із актуальних акцентів в роботі штабу.

«Є потреби – заходьте до нас, – каже Світлана Леонідівна. – Ми намагаємося максимально допомогти й переселенцям, й захисникам. А дарувати тепло сердець діткам – просто великий позитив».

Дубровичанин Володимир Єлісєєвич минулого тижня привіз у Дубровицю якісний одяг для всіх категорій населення. Багато охочих змогли підібрати для себе потрібні речі. Як каже Володимир, зараз практично кожна родина має потребу в допомозі: «Приємно, що земляки змогли взяти необхідні речі високої якості для дітей та дорослих. У виборі та кількості речей нікого не обмежували. Планую і надалі займатися такою потрібною справою. Хочу максимально допомогти переселенцям, бо вони того потребують найбільше».

 

Нескореному ХАРКОВУ від древньої ДУБРОВИЦІ!

 

Саме під таким меседжем був організований збір продуктів харчування для жителів героїчного Харкова, повідомляє міська рада. Свою активність проявив майже кожен мешканець нашої громади. І знову – це був приклад нашої єдності! Спільними зусиллями змогли відправити вантажівку 10 тонн. Це в основному продукти харчування (домашні консерви, макарони, крупи, олія, овочі та ін.), декілька ящиків дитячої гігієни та харчування. Небайдужі дубровичани відгукнулися і на потребу у дитячій колясці! Наші волонтери повідомили про те, що все доставлено за призначенням та подякували за підтримку.

 

 




 

 

 



Україна у війні. Але життя триває. Так приємно, що є в ньому прекрасні промінчики щастя. Народження нової сім’ї – це велика радість. Дубровичанка Наталія Райлян щиро привітала брата Степана Поліщука та його обраницю Марію Подік з одруженням:

– Мої хороші, найрідніші, дорогі! Попри усі негаразди, у вашому серці є місце для найсвітлішого почуття. У найскладніший період для нашої держави вас об’єднала доля, ваші почуття зміцнішали.

Можливо, не про таке весілля ви мріяли, але сьогоднішній день для вас став знаменним!

Ваші очі світяться щастям! Дорогий, любий мій брате, для нас ти – Герой, я пишаюся твоєю хоробрістю і мужністю, ти наш тил. Я тебе дуже ціную, тому від щирого серця бажаю вам неймовірної, сильної, нескінченної й безмежної любові! Нехай ваша сім’я буде міцною і дружньою!

Вірю, що незабаром ми зможемо жити в мирі, злагоді на своїй землі та у своїй країні. Кохання переможе війну!

Перемога за нами!

Приєднуємося до цих чудових слів. Миру та любові – гарній парі!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар