четвер, 7 квітня 2022 р.

 





Переселенців запрошують

на знайомство з Поліссям

Дубровиччина також стала прихистком для переселенців з областей, де зараз ведуться активні бойові дії. І щоб якось відволікти їх від тривожних подій та думок, працівники культури влаштували гостям знайомство з Поліссям. Адже про наш чарівний край блакитних озер, зелених дібров, щирих людей, багатої культури, традицій та обрядів є що розповісти та є що показати. «Поліські посиденьки» в Дубровиці будуть відбуватися щонеділі, з 12 до 13 години. На переселенців чекає майстер-клас «Лялька-оберіг», перегляд фільмів про культурну спадщину Полісся, яскрава палітра «Я малюю щастя», екскурсія в музеї.

Ірина Дубінець розповіла у «Фейсбуці», що цієї неділі завітали до будинку культури дві квіточки-сестрички Катруся та Настя, які були змушені покинути свою рідну домівку через війну. «Ці світлі дівчатка власноруч зробили весняну ляльку-мотанку. Адже весна – це нове життя, нові сподівання та надії. Вірте! Все буде Україна!», – написала пані Ірина.

В крупівському музеї «Серпанкове розмаїття» теж зустрічали гостей. Знана майстриня Ніна Михайлівна Рабчевська відкрила для них секрети народження полотна, провівши майстер-клас  з ткацтва на рамці.

Як  зазначила Оксана Довжик,  керівник  центру культури  Селецького старостинського округу, сьогодні важливо ділитися теплом своєї душі. А мистецтво завжди єднає.

Організували зустріч-знайомство «Не залишаймо один одного в біді, не даймо ворогу над нами поглумитись» і в Сварицевицькому сільському клубі, де переселенці мали нагоду поспілкуватись з психологом, посмакувати солодощами і гарячим чаєм та дізнатися про кращі традиції села. Очільниця місцевого центу культури Ірина Холодько поділилася світлинами, як там допомагали двом чудовим хлопчикам Всеволоду та Павлуші хоч на трішки забути війну.

Немає коментарів:

Дописати коментар