середу, 17 листопада 2021 р.

 


Тактовність, точність, доброзичливість

 

Певно, в icтopiї нашої молодої країни лiтописи багатьох iнститутiв влади й держуправлiнь починаються зi слiв: «Передумовами створення став розпад СРСР i створення демократичної незалежної України…». Так можна розпочати й iсторiю створення Пенсiйного фонду України. Сучасна пенсійна система України виникла не на порожньому місці. Це – результат трансформації інституту пенсійного забезпечення, який сформувався після здобуття незалежності на початку 90-х років ХХ століття і фактично був своєрідною пенсійною спадщиною колишнього СРСР. Система пенсійного забезпечення, що діяла в СРСР, функціонувала в рамках загальної системи соціального забезпечення й соціального страхування. Визначалося, що пенсії з державного соціального страхування – це гарантовані щомісячні грошові виплати, розмір яких, зазвичай, порівнювався з минулим заробітком.

Зміст пенсійного забезпечення відтоді майже не змінився. Щоправда, враховано, що на пенсії впливає не лише розмір заробітку, а й стаж роботи. А от форми обслуговування зазнали кардинальної трансформації. Нині Пенсійний фонд – це відкритий сервісний центр, який не має територіальної прив’язки. У будь-якому регіоні ви можете звернутися до нього за пенсійною послугою чи консультацією. Можете долучити певні документи й онлайн, на веб-порталі Пенсійного фонду.

Незмінними, як і раніше, залишилися підходи до клієнтів. Точність, тактовність, доброзичливість – те, з чим неминуче зустрінетеся в фронт-офісах Пенсійного фонду. Бо тут, скажу без перебільшення, вершаться долі тисяч людей. «Це тільки збоку може видатися, що наша робота – суха статистика. Але насправді, коли ти береш до рук чиюсь пенсійну справу, розкривається, як на долоні, ціле непросте людське життя, характер самої людини прослідковуєш. У відповідальних та фахових – всього кілька записів в трудовій книжці. Такі, як правило, «прикипають»  до одного робочого місця, сповна поринаючи в професійні обов’язки, стараючись бути найбільш корисними людям», – так розповідають про свою роботу фахівці  місцевого сервісного центру Пенсійного фонду.

Користуючись нагодою, вітаємо цей потужний підрозділ соціальної сфери з професійним святом та зичимо всіляких гараздів.

На фото: фахівці дубровицького сервісного центру Пенсійного фонду України.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар