середу, 17 листопада 2021 р.

 


Подякували за нелегку, високопрофесійну роботу

3 листопада судді та працівники апарату Дубровицького районного суду привітали суддю Зою Сергіївну Сидоренко із виходом у відставку.

В урочистій атмосфері колеги привітали Зою Сергіївну з отриманням почесного звання «Суддя у відставці».

За плечима Зої Сергіївни десятки років відповідальної роботи у Дубровицькому районному суді. Відповідно до Указу Президента України про призначення суддів від 10.12.2001 року Зоя Сергіївна Сидоренко була призначена на посаду судді Дубровицького районного суду Рівненської області строком на 5 років, а вже з 15 березня 2007 року відповідно до Постанови Верховної Ради України її обрано суддею безстроково. З 5 лютого 2008 року Зоя Сергіївна стала головою Дубровицького районного суду. Працювала на цій посаді до 26 жовтня 2021 року включно.

Отож протягом майже двадцяти років на посаді судді Зоя Сергіївна своєю повсякденною наполегливою працею, мудрістю заслужила шану та повагу колективу суду та громадськості, вона – взірець професійності та відданості своїй роботі.

На урочистості переплелися радість зі смутком, адже вихід у відставку – це закінчення великого життєвого етапу, прощання з роботою та колективом. Працівники суду зробили так, щоб з обличчя Зої Сергіївни не сходила посмішка, а очі сіяли б щастям.

Урочистості відбувалися у жартівливій формі останнього судового засідання, на якому розглядалася заява Сидоренко Зої Сергіївни про відрахування її зі штату суду, яку було розглянуто колегіально у складі трьох суддів. На прохання модератора – Ірини Володимирівни Оборонової, Зоя Сергіївна востаннє одягнула мантію та нагрудний знак судді й зайняла місце судді у залі судових засідань поряд із колегами.

Суддею-доповідачем по справі була Ірина Володимирівна, діюча голова Дубровицького районного суду. Під час розгляду «справи» по суті також були допитані в якості «свідків»: керівник апарату суду Л.Л. Мазур, який, як ніхто інший, пам’ятає усі трудові роки Зої Сергіївни, щиро привітав її та розповів про важливі, курйозні й смішні моменти, які довелось пережити їй протягом майже 20 років на посаді судді.

Помічник судді О.Л. Мазур також привітала Зою Сергіївну та пригадала найприємніші й зворушливі моменти її роботи, наголосила на основних позитивних професійних та людських рисах Зої Сергіївни та розповіла, скільки всього було пережито і прожито, відзначивши наполегливість, працелюбність, щедрість та відданість Зої Сергіївни обраній справі.

Секретар судових засідань О.М. Пінчук також у своїх «показах» засвідчила той факт, що пліч-о-пліч працювали із Зоєю Сергіївною. Вона наголосила, що протягом усієї її професійної діяльності Зоя Сергіївна заслужила на таке почесне звання. Також пригадала курйозні моменти, цікаві події та поділилася приємними спогадами. Крім того, усі допитані «свідки» зазначили, що Зоя Сергіївна у своїй роботі завжди була справедливою, компетентною, доброю та чуйною. Разом з тим, були дослідженні речові докази, якими у даній «справі» стали подарунки від колективу для Зої Сергіївни у формі фотокниги під назвою «Справа за заявою Зої Сергіївни Сидоренко про призначення на посаду судді», яка розпочата 10 грудня 2001 року та розглянута 26 жовтня 2021 року. Матеріали подарункової справи містять безліч фото з історії трудової діяльності Зої Сергіївни на посаді судді. Також «речовим доказом» була подарункова картина з зображенням працівників апарату та суддів на згадку про чудовий колектив Дубровицького суду.

Важко було не помітити щасливої посмішки та приємного здивування винуватиці урочистих зборів. Працівники суду підготували подарунки й для онучки Зої Сергіївни, яка прийшла на збори з бабусею.

З вітальним словом виступила голова Дубровицького районного суду Рівненської області Ірина Володимирівна Оборонова, зауваживши, що Зоя Сергіївна пройшла нелегкий шлях, на якому було всього доволі, але долаючи перешкоди, труднощі й негаразди, вона досягнула почесного статусу «Суддя у відставці». З вуст Ірини Володимирівни лунали побажання добра, щастя, родинного затишку, міцного здоров’я.

До привітань також долучилась суддя Катерина Миколаївна Отупор, яка подякувала Зої Сергіївні за багаторічну сумлінну працю, підтримку, настанови та, висловивши «окрему думку» стосовно підставності заяви, побажала міцного здоров’я, родинного затишку, любові та усіляких гараздів.

Зоя Сергіївна подякувала колективу за теплі привітання та подарунки, побажала колегам невичерпних сил та життєвої наснаги у нелегкій щоденній праці, після чого було зроблене спільне пам’ятне фото.

За інформацією Дубровицького районного суду.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар