середу, 17 листопада 2021 р.

 










Працюють одною командою

 

Двадцятисемирічна Тетяна Міщур із Літвиці – наймолодший фахівець серед керівників центрів культури, туризму та спорту у Дубровицькій громаді. Напередодні професійного свята Тетяна поділилася думками про  роботу, талановитих людей.

 

Тетяно, як прийшли на роботу у галузь культури Дубровиччини?

Я народилася у Літвиці. змалечку закохалася у народну пісню, бо мама Раїса Миколаївна завжди співала за роботою. Чудовий голос має і моя тітка  Віра Миколаївна. Вона співає у колективі «Журавлина», а ще – талановита вишивальниця.

Ще зі школи я виступала на сільських сценах і завжди робила це залюбки. Завжди брала активну участь в усіх концертах.Читала вірші, грала у театральних сценках та виставах, а найбільше любила співати. Не випадково, закінчивши школу, я вступила у Дубенський коледж культури і мистецтв, за спеціальністю «Народна художня творчість» та здобула кваліфікацію організатора культурно-дозвіллєвої діяльності. Вийшла заміж, живу зараз  у Кривиці. Після коледжу я працювала  художнім керівником в Трипутнянському будинку культури. Згодом  стала завідувачем Кривицького сільського клубу. З цієї посади пішла в декрет. Народила донечку, та сцени не лишала...

Коли створили громаду, я подала заяву на участь у конкурсі на посаду керівника Трипутнянського центру культури, туризму та спорту відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради. Виграла цей конкурс.

Чим особливий ваш творчий центр?

В Трипутнянський центр культури, туризму та спорту входять села: Трипутні, Літвиця, Кривиця, Нивецьк, Грицьки. Разом зі мною у центрі працює ще троє колег.

Ми – команда. Вважаю, що я, як керівник не повинна тільки керувати, а разом з колегами працювати. Додам, що у своїх колег маю чому і повчитися, бо поряд зі мною працюють і досвідченіші фахівці галузі культури. Наприклад, керівник гуртків Володимир Ярошук більше 30 років трудиться в Трипутнянському клубі. Він – наш незамінний звукорежисер та вокаліст.

Світлана Ютовець – творча та талановита колега, теж давно працює у Нивецьку. Нещодавно в нашу команду прийшла нова працівниця Марія Радько. Вона старанно виконує свою роботу: веде свята, гарно декламує вірші на концертах. Усі свята в центрі робимо разом, доповнюємо один одного, вчимося один у одного. Цим і особливі.

Роман Харитонович Щур – це розумна, виважена людина, вправний староста, а ще він також талановитий, має гарний голос. Разом ми створили ансамбль, в якому всі і співаємо, «Бурштинові роси». Завжди знаходжу розуміння і підтримку з боку Романа Харитоновича.

Розкажіть про ваших творчих земляків.

Я дякую талановитим людям нашого краю. Вони доповнюють нашу роботу, беруть активну участь у культурному житті наших сіл. Як прекрасно співають жінки із колективу «Журавлина». Це наші бджілки-трудівниці, яким Бог дарував гарні голоси. Вони –окраса наших концертів. Їх пісні завжди линуть до самого серця.

Є молоді, дуже талановиті вокалісти – Яна Радько, Катерина Червона, Валентин Степанюк.

Ніколи не відмовляли нам працівники садочку «Пізнайко», готують виступи з дітками.

Талановита місцева письменниця Ковальчук Тетяна Павлівна до кожного свята пише чудові вірші, розповідає гарно про земляків у «Дубровицькому віснику». Тетяну Павлівну щиро вітають у всіх селах центру.

Ще кілька слів скажу про свою талановиту тітку Віру Миколаївну Колоду. Її роботи завжди є окрасою наших свят. З дитинства згадую тітку біля вікна  з голкою та ниткою. Її рушники прикрашають і мій дім.

Зі створенням центру, відвідавши свято в селі Нивецьк, приємно була здивована роботами місцевих майстрів. Як гарно вишиває бісером Олена Георгіївна Лук’яновець! Очі радують її чудові роботи. Багато людей на Дубровиччині бачили картини талановитого Михайла Павловича Ютовця. Він пензлем оспівує красу Полісся і не тільки.

Ось таке життя в нашому центрі. Запрошуємо всіх до нас. Дуже хочеться, щоб культуру більше поважали. Вона – духовний хліб. Дуже хочу, щоб були відремонтовані заклади культури. Культура – це духовне серце громади і наших сіл.

Розмовляла Люба Клімчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар