середу, 17 листопада 2021 р.

 

Невакцинованих освітян відсторонили

 

Від понеділка, 8 листопада, були відсторонені від роботи ті працівники освітніх закладів, які не пройшли курс вакцинації. Без збереження заробітної плати. У МОЗі таке рішення мотивували тим, що освітяни «мають високий ризик захворіти на COVID-19», а «інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших».

За інформацією відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, в Дубровицькій ОТГ по закладах освіти відсторонено 16 чоловік. Зокрема 5 в школах (в Сварицевицькому опорному закладі – 2 техпрацівників; в Дубровицькому НВК – працівника технічного персоналу і педагога; в Дубровицькій школі № 1 – 1 працівника) та 11 – в дитсадках (в міському дитсадку № 5 – медпрацівника, вихователя та 5 техпрацівників; в Орв’яницькому, Сварицевицькому та Селецькому дитсадках – по одному техпрацівнику; в  Берестівському ДНЗ – одного педагогічного працівника). Всі освітні заклади громади працюють у звичному офлайн-режимі.

До слова, як зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін на тематичному брифінгу, по закладах загальної середньої освіти області відсторонений загалом 581 працівник. У цей перелік увійшли педагоги і обслуговуючий персонал. Найбільша кількість – у Вирівській громаді, Рівненській, Рокитнівській, Володимирецькій, Немовицькій територіальних громадах.

Окрім освітян, під дію обмеження потрапили працівники органів виконавчої влади, їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів

Водночас у МОЗ зазначають, що звільняти працівника через відсутність щеплення незаконно. Для цього відсутні правові підстави. Як тільки працівник отримає принаймні одне щеплення, його мають допустити до роботи.

Якщо під час перевірки виявиться, що працюють люди, які ухиляються від щеплення, відповідальні посадові особи будуть покарані відповідно до статті 44-3 кодексу про адміністративні правопорушення. За порушення цієї статті для посадової особи передбачений штраф від 34 тисяч гривень.

 



Кисень – то життя

 

Як підкреслив директор Дубровицької лікарні Руслан Бовгиря, забезпечення медзакладу киснем – це одне з найважливіших питань роботи медзакладу в період пандемії. Без кисню лікування хворих зі складним перебігом ковіду просто неможливе.

Постачання кисню у Дубровицьку лікарню забезпечує господарська служба закладу, яку очолює Андрій Полюхович. Кисень у балонах постачають з Березного та з підприємства «Рівнеазот». Щоденно для потреб хворих у Дубровицькій лікарні використовують від 70 до 80 балонів кисню. Були дні, коли на ці цілі йшло й по 100 балонів. Працівники господарської служби трудяться у дві зміни. Безпосередньо за наявність кисню на території лікарні відповідає Руслан Воробей.

Один балон кисню коштує тепер 380 гривень. Крім того, йдуть затрати на його транспортування. Зрозуміло, що процес постачання кисню потребує фізичної сили – завантажити та вивантажити балони.

Руслан Бовгиря підкреслив, що незабаром планують побудувати у лікарні власну кисневу станцію.

 

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар