середу, 17 листопада 2021 р.

 


про престиж та відданість професії

 

День працівників соціальної сфери. Який зміст у професійне свято вкладають самі його працівники, спілкуємося з директором КП «Центр надання соціальних послуг» Людмилою Берестень.

 

З яким настроєм зустрічаєте професійне свято?

Професійне свято зустрічаємо в піднесеному, оптимістичному, але робочому настрої, не зважаючи на обставини сьогодення. Професійне свято – це не тільки урочистості, а й слушна нагода проаналізувати зроблене, замислитись над проблемами, окреслити перспективи їх вирішення.

Центр надання соціальних послуг: для кого і для чого?

Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Дубровицької міської ради є закладом соціального захисту населення, структурні підрозділи якого провадять соціальну роботу та надають соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та перебувають у складних життєвих обставинах.

Основними завданнями Центру є: проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення та надання їм комплексу соціальних послуг, яких вони потребують, відповідно до Переліку послуг, затвердженого Мінсоцполітики, з метою мінімізації або подолання таких обставин.

Для надання послуг у Центрі функціонує два структурні підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома та відділення соціальної роботи. Зміст та обсяг соціальної послуги догляду вдома для кожного отримувача соціальної послуги визначається індивідуально залежно від ступення індивідуальної потреби отримувача соціальної послуги та зазначаються в договорі на отримання соціальної послуги догляду вдома.

У відділенні обслуговується  щомісячно 228 осіб похилого віку, з яких 32 – особи з інвалідністю.

Фахівці відділення соціальної роботи проводять  інформаційно-просвітницьку та соціально-профілактичну роботу з різними категоріями населення. Організовують надання соціальних послуг особам/сім’ям, котрі потрапили в складні життєві обставини і потребують допомоги, здійснюють соціальний супровід прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу.

Розкажіть, які фахівці у вас працюють, про престиж і відданість професії.

Наша професія – це не просто щоденне виконання своїх посадових обов’язків, а передусім – покликання, що вимагає чуйного серця, благородної душі та величезного бажання підтримати тих, хто цього потребує. Колектив центру – це тридцять чарівних, енергійних, відповідальних працівниць, серед яких 23 – соціальні робітники. Всі вони чинять у суспільстві Божу справу – несуть людям добро, допомагають їм і в радості, і в біді, вселяють в їхні душі надію і віру в світліший день. Зусилля фахівців з соціальної роботи спрямовані також на попередження негативних ситуацій у родинах, зокрема у сім’ях з дітьми, надання допомоги малозабезпеченим родинам, особам з інвалідністю, іншим вразливим категоріям.

Наші підопічні дуже люблять відзначати  свята та сімейні  радісні події. 1 жовтня ми були учасниками прекрасного заходу  з нагоди Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку, де відпочили серцем і душею. Щемливі спогади ветеранів і старожилів назавжди закарбувались в нашій пам’яті, а гості щиро дякували за чудове свято.

Престиж професії соціального працівника формується як на державному, так і на місцевому рівні фахівцями-професіоналами. Україна визнала величезну роль працівників соціальної сфери в суспільстві і включила до переліку професійних свят. А для нас найбільшою нагородою є людська вдячність і задоволення від роботи. Звичайно, у нас є проблеми. Ми їх аналізуємо і шукаємо шляхи вирішення. Впевнена, що завдяки відповідальності, наполегливості, відданості справі працівників, ми забезпечимо вирішення найскладніших соціальних питань на користь людей.

Що побажаєте з нагоди свята?

У переддень професійного свята висловлюю щиру вдячність всім колишнім та теперішнім працівникам соціальної сфери Дубровиччини за сумлінне служіння обраній справі, високе почуття обов’язку, професійність, доброту та душевну щедрість. Дякую волонтерам та соціальним партнерам, котрі допомагають ефективно вирішувати актуальні соціальні проблеми.

Зичу всім нашим шановним колегам здоров’я і наснаги, оптимізму й творчих здобутків, бажання працювати на благо людей, витримки у життєвих випробовуваннях, невичерпної енергії, заслуженої шани та вдячності від людей і держави! Хай Господь береже вас і ваші родини!

 

Сторінку підготувала Людмила РОДІНА.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар