середу, 17 листопада 2021 р.

 


Селецька спортсменка побила кілька світових рекордів

 

З 26 по 28 жовтня в грузинському місті Бакуріані проходили Чемпіонати світу та Європи з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з порушенням зору. Змагання зібрало більше 100 атлетів з 10 країн світу. Втім найсильнішими серед них виявились українці. Національна збірна виборола 44 медалі, встановила 41 світовий рекорд, завдяки чому в загальнокомандному заліку стала першою.

Гордо майорів синьо-жовтий стяг та звучав український гімн на грузинському помості і завдяки нашій землячці з Сельця. Ми неодноразово писали про досягнення Олі Каплун. Щоразу приємно розповідати про підкоренні нею вершини. Ця зовні тендітна дівчина виступає у категорії до 48 кілограм. Втім її вмінню вправлятись з важкою штангою та силі духу можна тільки дивуватись. Ось і на цих змаганнях Оля тріумфувала. Дівчина здобула золото у триборстві з результатом 265,5 кілограм (присідання – 94 кг + жим лежачи – 52,5 кг + станова тяга – 119 кг). Також спортсменка стала найкращою у своїй категорії і серед юніорок у пауерліфтингу та жимі лежачи. Такі показники принесли в актив Олі кілька світових рекордів.

«Виступати на змаганнях для мене завжди дуже хвилююче, а тим більше, якщо це світовий рівень. Тому й цього разу переживань вистачало. Було дещо морально складно. Кожен боявся захворіти і не потрапити на такий бажаний чемпіонат. Пандемія внесла свої корективи у змагання, були деякі обмеження. Але попри всі хвилювання та складнощі, результатом я лишилася задоволена.  Завдяки хорошій підготовці, шаленій підтримці та вірі в мене моїх тренерів, рідних й близький, я змогла показати все, на що була здатна. І хоч не все задумане вдалось, бо ж завжди вимагаєш від себе більшого, я таки стала першою. Паралельно з Чемпіонатом світу проходив ще й Чемпіонат Європи. Вперше мені доводилось виходити на нагородження 8 разів. Я здобула 6 золотих і 2 срібних медалі. Ті емоції, коли стаєш на найвищу сходинку  п’єдесталу, піднімаєш свій прапор під звуки українського гімну, словами не передати. Змагання цього разу проходили в Грузії. Ця країна запам’яталась неймовірними пейзажами. Краєвиди величних гір зачаровували. На жаль, багато не вдалось побачити, адже в умовах карантину головним було добре виступити та здоровими повернутись додому», – поділилась враженнями спортсменка. Вітаємо Олю з чудовим результатом і бажаємо їй нових перемог. Про них неодмінно розповімо на сторінках газети.

Немає коментарів:

Дописати коментар