пʼятницю, 26 листопада 2021 р.





















 


«ВЕТЕРАНСЬКИЙ ПРОСТІР»: КРУГЛИЙ СТІЛ ВІДБУВСЯ В ДУБРОВИЦІ

Провели його у рамках презентації пілотного проєкту соціального менеджменту

10 листопада у приміщенні Дубровицької міської ради провели зустріч  у форматі «круглого столу» з усіма причетними до проблем ветеранів сучасної війни службами. Захід відбувся за участі міського голови Богдана МИКУЛЬСЬКОГО, директорки комунального закладу «Ветеранський простір» Ольги ЯКОВЛЄВОЇ, військового капелана, фахівця з соціальної роботи і супроводу учасників бойових дій, членів сімей загиблих КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради Миколи ЮРАХА, волонтерки Світлани ПРАВНИК та керуючої справами виконавчого апарату міської ради Оксани КРАГЛЕВИЧ.

Після того, як присутні окреслили першочергові проблеми та завдання, які диктує сьогодення в цьому напрямку, Ольга ЯКОВЛЄВА розповіла про важливість роботи соціальних менеджерів в територіальних громадах та наголосила на тому, що Національний університет «Острозька академія», на волонтерських засадах, готовий прийняти соціальних менеджерів на навчання для здобуття знань, які потрібні для ефективного виконання суспільно-важливих функцій –допомоги ветеранам. Адже основним завданням соціальних менеджерів – є робота з ветеранами АТО/ООС, тісна комунікація між всіма службами, що займаються їх опікою. Микола ЮРАХ розповів про різні ситуації, що виникають під час соціальної роботи з ветеранами, та шляхи виходу з таких нестандартних ситуацій. До обговорення долучилися  міський голова Богдан МИКУЛЬСЬКИЙ, директорка КЗ «Центр надання соціальних послуг» Дубровицької міської ради Людмила БЕРЕСТЕНЬ, голова ветеранської організації учасників АТО/ООС Микола ШКІЛЬНЮК, настоятель Свято-Покровського храму села Берестя Тарас БАЇК, начальник першого відділу Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Петро ТКАЧУК.

Проєкт соціального менеджменту, який стартує на Рівненщині, поки що є пілотним на території  України. Але з ним пов’язують великі сподівання. Передбачається, що він дасть можливість вирішувати більшість проблем на місцях та покращити нашу турботу про ветеранів, їх сім’ї та родини загиблих.

Гарним завершальним акордом зустрічі стало вручення Світлані ПРАВНИК подяки від 109 окремого гірсько-штурмового батальйону за самовідданість, патріотизм, сумлінне виконання громадського обов’язку та допомогу. Цю відзнаку Світлані Леонідівні передав Микола ЮРАХ.

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар