середу, 17 листопада 2021 р.

 



З ювілеєм, рідний коледже!

Про студентство у Сарнах розповідає красуня з Озерська Вікторія Петрович.

 

Четвертий рік я – студентка ВСП «Сарненський педагогічний фаховий коледж РДГУ». Навчаюся за спеціальністю «Початкова освіта, кваліфікація: вчитель з початкової освіти та керівник дитячого хореографічного колективу. Також я староста найкращої А-42 групи! Нашому навчальному закладу в цьому році виповнилося 30 років і я також приєднуюсь до всіх вітань та побажань!

Коледж готує кваліфіковані педагогічні кадри з неповною вищою освітою за освітньо-кваліфікаційними програмами молодшого спеціаліста за денною формою навчання з галузі Освіта/Педагогіка, за спеціальностями: «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Середня освіта (Трудове навчання та технології)», «Середня освіта (Фізична культура)».

У нас навчаються майбутні педагоги, які стають творчими, креативними, здібними та компетентними особистостями. А все це завдяки нашим талановитим викладачам. Вони – наставники, які завжди допомагають та приходять на допомогу. Особисто я вдячна всім викладачам за знання, які вони мені дають. Шаную їх за людськість, інтелігентність, мудрість. Директор коледжу – Петро Петрович Горкуненко є взірцем для всіх студентів.

Життя студентів нашого коледжу насичене та змістовне. Створено всі умови для формування громадянськості й духовності, національної самосвідомості, високого рівня культури, прояву і розвитку творчих здібностей студентів.

У нас діють різні творчі об‘єднання: драматична студія «Шанс», літературна студія «Первоцвіт», університет «Природа» та інші. Також є різні колективи художньої самодіяльності: народний та академічний хори, ансамблі «Калинка», «Соколоньки», «Співочі серця» та «Дівочі сни», ансамбль народного танцю «Поліський дивограй». Працюють предметні гуртки та спортивні секції (волейбол, баскетбол, футбол, теніс). У вільний час є всі умови для занять спортом: спортивна зала, стадіон, бігові доріжки, гімнастичне містечко; працюють тренажерні та борівська зали.

Я – учасниця ансамблів «Співочі серця» та народного танцю «Поліський дивограй» і можу впевнено сказати, що час після занять ми проводимо з користю. Спілкування у творчій атмосфері додає всім великого позитиву.

Моє навчання в цьому закладі невдовзі завершиться, і я дуже рада, що стала частинкою найкращого та незабутнього студенства в Сарненському коледжі.

Записала Люба КЛІМЧУК.

Щиро привітала у соціальній мережі Сарненський педагогічний коледж з ювілеєм випускниця цього закладу, учителька української мови та літератури Колківського НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів» Тетяна Михайлівна Андрієвська. Вона побажала рідному закладу процвітання, успіхів і подякувала всім педагогам за їх працю. В одному з інтерв’ю Тетяна Михайлівна згадувала:

Сарненське педучилище (тепер педколедж) це справжня кузня педагогів. А який там сильний викладацький склад! Моїми улюбленими мовниками були Жакун Людмила Адамівна, Левшунова Олена Олександрівна. І там я, як кажуть, потрапила у хороші руки. Ви знаєте, а це і справді важливо іти своєю дорогою! У педучилищі я здобула перемогу в обласному конкурсі читців-декламаторів поезій Тараса Шевченка. Саме навчаючись у цьому закладі, я вирішила стати українським філологом. З’явились і мої перші вірші. Олена Олександрівна захоплюється творчістю Лесі Українки, вона і студентам вміло передає ці знання.

Немає коментарів:

Дописати коментар