середу, 17 листопада 2021 р.

 












Позитивні зміни – завдяки співпраці

Пане Анатолію, знаю, що Ви – натхненник багатьох гарних справ у селі. Які зміни зараз в Озерську проходять?

Нещодавно зустрівся з міським головою Богданом Микульським, щоб обговорити ряд важливих питань Озерська. Ми домовилися про робочий візит представників влади у село, адже краще «один раз побачити, аніж почути». Богдан Микульський, його заступник Юрій Яременко, керівник комунальної служби Віктор Садовський відвідали село та оглянули об’єкти, проблеми яких потребують першочергового вирішення. Протягом трьох днів вдалося досягти позитивних змін у сільському благоустрої.

Було завезено десяток вантажних причепів піску на новостворений дитячо-молодіжний парк (поки що без назви, в центрі села), а також підсипано вибоїни від лісовозів на вулицях. У селі прогейдерували вулиці: Партизанська, Нова, Нова-2, Шкільна. Комунальники підгорнули також сільське сміттєзвалище (це тільки початок, продовження буде, аж до остаточного розчищення від сміття значної території). Працівники нашої школи виготовили елементи для дитячого майданчика: гойдалки, пісочницю, балансир, бум (рівновага), дві лавочки з кованими боковинками тощо. Завдяки тісній співпраці із народним депутатом Віктором М’яликом, його помічником Віктором Кузіним та міським головою Богданом Микульським село отримало чудовий подарунок. Це – 15 вуличних ліхтарів на сонячних батареях, які вже яскраво світять  для односельчан.

Протягом цього тижня ми облаштуємо фотозону «Я люблю Озерськ», розставимо 5 дорожніх знаків (для безпеки руху), встановити 8 вказівників вулиць тощо. Вдячний нашим керівникам громади, працівникам комунальної служби та її очільнику, депутату та його помічнику за розуміння та підтримку.

Який настрій нині панує в Озерському навчальному закладі?

У нас навчається 49 учнів. Якщо коротко, то життя кардинально змінилося після появи 4G Інтернету мережі «Київстар». Тепер набагато легше і вчителям, і дітям опановувати новації у викладанні предметів. Поки що маємо Інтернет на смартфонах, роутери його слабувато роздають. Проте, за інформацією Рівненського відділення «Укртелекому», виграно тендер і до кінця листопада підрядник має виконати «чорнові» роботи щодо прокладання оптоволокна до села, під’єднати до Інтернету всі інфраструктури села та забезпечити всіх охочих Інтернетом жителів Озерська.

Маємо класне освітнє середовище, яке відповідає вимогам санітарного регламенту. Прикро, що в нинішньому році змушені утворити клас-комплект, оскільки в 3 класі є лише 4 учні. Ми й далі працюємо як структурний підрозділ Сварицевицького опорного закладу. У нас є розуміння, є співпрація з сварицевицькими освітянами (але жодна дитина за 4 роки так і не стала старшокласником у Сварицевицькому ОЗ). Чекаємо 1 липня 2022, коли знову станемо автономним закладом освіти - гімназією. Головне, що дітки наразі наші здорові, маємо майже стовідсоткове відвідування у школі.

Анатолію Максимовичу, як складається доля випускників після закінчення дев’ятого класу?

Протягом трьох останніх років переважно наші випускники продовжують навчання у Рівненському медколеджі, Сарненському педколеджі, Дубровицькому НВК та Дубровицькому профліцеї. Гордимося своїми учнями.

Як співпрацюєте з сільським старостою?

У тісному тандемі з нашим старостою дбаємо, щоб в Озерську відбувалися гарні зміни.

Якщо піднімаю якесь питання, то вирішуємо з ним як краще: написати звернення від старости, клопотання від громади чи звернутися в усному порядку. Як мінімум кілька разів на місяць староста буває у нашому селі (у нього чималий старостинський округ). Завжди у нас Степан Гольц розпочинає роботу із відвідування школи, зустрічі з нашими вчителями та обслуговуючим персоналом, далі обговорюємо наболілі питання, йдемо по об’єктах і староста зустрічається із людьми. Хоча Степан Гольц доволі молодий за віком і на посаді недавно, але він докладає максимум зусиль для вирішення проблем старостинського округу. Завжди вислуховує, спирається на нашу думку, є діалог, є конструктив і це добре. Я відчуваю, що не тільки мені і моїм землякам небайдуже, чим живе село. Так само і для Степана Гольца Озерськ став рідним.

Дякуємо за розмову і бажаю, щоб Озерськ ставав тільки більш гарним, ошатним, затишним.

Спілкувалася Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар