середу, 17 листопада 2021 р.

 


Народний аматорський вокальний ансамбль «Родінонька» заснований в 1998 році Красько Ганною Семенівною. За вагомий внесок у розвиток культури українського народу, високий художній рівень та виконавську майстерність у 2000 році колективу присвоєно звання «народний аматорський», який він успішно підтвердив у 2018 році. «Родінонька» ось уже понад 20 років вплітає свої славні сторінки у вінок здобутків української культури. За ці всі роки колектив побував в більшості районах рідної Рівненщини, в інших регіонах України, сусідньої Білорусі.

«Родінонька» налічує 12 учасників, які співають різного жанру пісні. Феномен цього колективу у манері його співу: спокійному, ніжному з поліським акцентом. Пісенний діапазон сягає від фольклору до української народної класики, вокально-хореографічних побутових сцен.

Живицею для народного аматорського ансамблю «Родінонька» були і є участі у Всеукраїнських фестивалях в Україні, це «Сорочинський ярмарок», фольклорно-етнографічний фестиваль ім. Василя Верховинця», а також участь в обласних та районних фестивалях.

Неодноразовий учасник в музейних святах Національного музею народної архітектури та побуту України с. Пирогово, в концертах купальських свят міст: Корця, Сарн, Кузнецовська, Дубровиці, в концертах до Дня міст Дубровиця, Столін республіки Білорусь. Колектив постійно бере участь в районних фестивалях: новорічно-різдвяні піснеспіви, водіння куста та ін.

В репертуарі колективу різні твори: українські народні пісні, жартівливі, ліричні, а також твори українських авторів, місцевих композиторів, старовинні поліські пісні. Учасники колективу талановиті та обдаровані виконавці, аматори пісенного жанру, ведуть активну просвітницьку діяльність в своєму селі та в селах району.

 «Родінонька» має в своїх нагородах дипломи І ступенів, подяки, почесні грамоти різних рівнів, подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар