четвер, 14 липня 2022 р.

 















Хай любов переможе війну

Минулої суботи я вдруге побувала у Дубровицькому РАЦСі на урочистій церемонії шлюбу військовослужбовця і його обраниці. Подія – протилежна нашій сумній дійсності, подія, яка вселяє віру у день завтрашній.

Передусім познайомилася з чарівною нареченою Надією з Івано-Франківська. Дівчині лише 19 років, невисока, тендітна, дуже привітна. Прекрасне ім’я дуже пасує цій вродливій українці. Вона розповіла, що з коханим Ярославом зустрічається вже кілька років. А зараз пара вирішила одружитися. Нареченому 25. Він служить в ЗСУ вже кілька років. Захист Батьківщини свідомий вибір молодого чоловіка.

Хіба думала ця чарівна пара, що шлюб реєструватиме у далекій поліській Дубровиці? Напевно й не чули, Надя і Ярослав про наше місто ще рік тому. А тепер Дубровиця стала для них особливою.

Урочисту церемонію дуже душевно та гарно провела Наталія Янчарук, в.о. керівника Дубровицького відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Чимало зворушливих моментів вишитий рушник, на який стають молодята, обіцянка один одному берегти й любити свою половинку, хлібина, з якої відламують шматки. У нареченого в руках більший кусень хліба, значить його слово в сім’ї буде визначальнішим. Посміхається Надя, вона й не проти, щоб сильний і сміливий чоловік приймав найважливіші рішення у родині. Шлюбні каблучки, підписи і от перед нами нова сім’я. І так зворушливо танцюють, як лебеді, молодята у цій урочистій залі.

Привітати наречених прийшли благочинний церков ПЦУ Дубровиччини отець Данило Ковташ, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ніна Стасюк. Вони дуже тепло вітали молодят від себе особисто та від громади міста. Отець Данило: «Дорогі діти, ваші батьки й хрещені батьки далеко, сьогодні ми замість ваших рідних благословляємо вас на щасливе життя. Хай Господь супроводжує вас на всіх життєвих стежках. Нехай ваша любов перемагає всі випробування».

Ніна Іванівна Стасюк: «Миру Україні й вам, дорогі молодята. Дубровиця хай буде одним з найпрекрасніших споминів у житті. Тут ви стали сім’єю. Бажаємо, щоб через десять років з вашим першим ювілеєм вітали вас щиро ваші діти. Ваші очі світяться від щастя і ми радіємо з вами дуже щиро». Традиційно, елементи поліського весілля вплели у своє вітання працівники культури Дубровиччини. Були щирі побажання, жарти, палкі поцілунки.

Було багато квітів, поздоровлень від побратимів нареченого. Зворушливо, що вишиванки одягнули іноземні гості, які були на цій церемонії. Як сказали згодом наші захисники, вони були приємно вражені організованою церемонією, отримали неабиякий позитив і віддушину на цьому урочистому дійстві.

Ніна Іванівна Стасюк додала: «Непростий час переживає Україна. Але життя триває. Народжуються, дякувати Богові, нові сім’ї. Нам у Дубровиці приємно вітати тих, хто став на захист Батьківщини. І зробити невеликі урочистості, за бажанням військових, це не тільки приємність, а й наш обов’язок. У мирний час ці молодята організували б собі весілля на батьківщині, з рідними та близькими. Сьогодні родину їм заміняють побратими та представники нашої громади. Божої опіки цій прекрасній парі».

 

Люба КЛІМЧУК.

 

 

«З нагоди Дня Конституції України відзнаки Сарненської РДА одержали наші кращі з кращих правники: адвокат, що співпрацює з Сарненським місцевим центром з надання БВДП – Ковташ Василь Данилович, керуючий адвокатським бюро «Офіс Адвокатів», та Лідія Литвин, головний юрист Дубровицького бюро правової допомоги.

Вони професійно та сумлінно захищають вразливі верстви населення, забезпечують дотримання конституційних прав і свобод громадян, щиро та активно допомагають учасникам бойових дій, матерям-героїням, малозабезпеченим громадянам та іншим соціально вразливим категоріям населення. Вітаємо з відзнаками та дякуємо за вашу нелегку, але таку важливу працю», – привітала правників й вручила їм нагороди Юлія Міхнова, директор Сарненського місцевого центру з надання БВДП.

Немає коментарів:

Дописати коментар