четвер, 14 липня 2022 р.

 


У Сарнах російські ракети наробили біди

Четверо загиблих і десять травмованих, з них двоє – у тяжкому стані. Такі наслідки ракетного обстрілу міста Сарни. Кілька потужних вибухів пролунали там в суботу ввечері. Дві ракети поцілили у комерційні будівлі й пошкодили зо два десятки приватних будинків.

Кадри наслідків бомбардувань облетіли мережу майже одразу після прильоту. Уламки ворожої ракети всюди. Споруди вщент зруйновані. Впали навіть залізні конструкції та перекриття.

«Дві ракети влучили в цивільні об’єкти інфраструктури, це СТО з мийкою та ще один комплекс з ремонту автомобілів»,  – поінформував у своєму зверненні начальник РВА Віталій Коваль, який відразу прибув на місце події.

Усе сталося близько сьомої години вечора. На той час СТО ще працювало. Там були люди. Жертвами атаки стали і працівники, і клієнти сервісу. Четверо чоловіків загинули на місці. Наймолодшому – було 30 років, найстаршому – 51.

На жаль, серед загиблих й наш земляк Кришталевич Віктор Мартинович з села Селець. Ворожа ракета забрала життя у чудового сім’янина, гарного господаря, доброї молодої людини. Йому назавжи буде 35. В нього залишились маленький синочок, дружина, батьки. Дуже гарно відгукуються про чоловіка всі, хто його знав, щиро поспівчували родині з приводу його смерті й на сайті Дубровицької міської ради.

«Висловлюю щиру вдячність за  слова співчуття, моральну та матеріальну підтримку. Дякую кожному, хто розділив мій біль утрати мого коханого чоловіка і батька мого синочка. Жорстокий ракетний удар в одну мить обірвав життя мирних людей, осиротів мій дім. Дякую всім за теплі слова і гіркі сльози. Нехай Господь оберігає Вас і Ваші родини! Хай навіки згине війна, щоб не ридали матері, дружини і діти», – написала дружина Віктора Мирослава.

Серед десяти  травмованих – восьмеро людей шпиталізували.  Двоє – у важкому стані.

В реанімації опинився Дмитро, працівник мийки. Він з дружиною Тетяною – переселенці. На Рівненщину переїхали ще вісім років тому із Кадіївки, що на Луганщині. Так рятували від війни трьох своїх дітей. Та російська ракета наздогнала Дмитра у місті Сарни.

Жертв могло бути і більше, але автокомплекс, куди влучила друга ракета, не працює. Власник автомайстерні Євген Мельников розповів, що коли почалися військові дії, її не використовували, боялися, щоб не загинули люди. Чекали, щоб закінчилась війна і тоді мали запуститись. І це рішення стало для когось рятівним.

У будинках поруч з місцем авіаудару повилітали вікна. Уламки розлетілися на десятки метрів і пошкодили дахи.

«Криші немає, вікна повилітали. Були на провітрюванні, їх просто повиривало. Дуже сильні були удари. Мені здалося, що підняло хату і кинуло назад», – розповіла місцева жителька Ольга, яка живе неподалік.

Пошкоджених приватних будинків, які зачепило ударною хвилею, нарахували близько двох десятків. У мерії обіцяють з ремонтом допомогти. Ракета фактично знищила мийку та автомайстерню. Об’єкт відновленню не підлягає.

На місці, де впали ракети, рятувальники розбирали завали майже добу. Працювала важка техніка та сімдесят людей (з-поміж працівників ДСНС, ДФТГ, КП «Екосервіс», добровольців). Тут були слідчі поліції та СБУ. Вони фіксували черговий злочин росіян проти мирного населення. Адже жодного військового чи стратегічного об’єкту поряд немає. Цей ракетний удар для Рівненщини став одинадцятим з початку повномасштабного вторгнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар