четвер, 21 липня 2022 р.

 



Валентина Пришко: «Танці – непросте мистецтво, але неймовірно красиве»

Не всім таланить знайти собі справу до душі, ту, в якій розкриваються закладені природою здібності й яка наповнює життя особливим змістом. Та сьогоднішню мою співрозмовницю з легкістю можна віднести до тих щасливчиків, у яких захоплення й майбутня професія цілком збігаються. Валентина Пришко – цілеспрямована вісімнадцятирічна дівчина, серце якої б’ється у ритмі танцю. Нині вона освоює фах хореографа. А свої навики та любов до цього мистецтва передає дітям. Вже майже місяць Валентина проводить в дубровицькому спорткомплексі заняття для маленьких танцюристів. Детальніше про це розпитала у дівчини.

 

 

У родині танцівниці всі небайдужі до музики та пісні. Тато, наприклад, грає на кількох інструментах. Тож не дивно, що й Тіна (так її називають рідні) була завжди творчою натурою. Танцювала змалку, скільки себе пам’ятає. Втім на повну її талант змогла розкрити хореограф Лілія Гаврильчик, коли  прийшла працювати у Дубровицький ліцей. Саме вона повела дівчину у яскравий світ танцювальних па, постановок та виступів. Й зрештою надихнула її пов’язати своє професійне життя з цим.

«Сумнівів у виборі професії в мене не було. Практично всі шкільні роки я жила танцями – репетиції, виступи, концерти. Тож, напевно, з дев’ятого класу знала, що піду навчатись на хореографа. Мама мені якось сказала: «Треба обирати те, чим ти гориш і чого насправді хочеш». І це дуже правильна порада. Бо можна бути по-справжньому щасливим лише в тій справі, яка буде відкликатися у твоєму серці. Вступила я на бажану спеціальність до Волинського університету імені Лесі Українки. І про вибір ні на секунду не пожаліла. Адже опинилась у своїй стихії. Більшість занять у нас практичні. Кожен викладач відкриває ази окремого стилю танців. На парах не доводиться себе примушувати. Просто приходиш і поринаєш в улюблене заняття. До того ж ми вчимося, як викладати хореографію дітям. Бо наша спеціальність ще й педагогічного спрямування. Звісно не завжди все дається просто. Чимало доводиться відкривати для себе нового. Але віра у власні сили, наполегливість та постійна робота творять результат. Якщо хочеш прогресу, мусиш багато працювати й постійно розвиватись. Навіть у вільний час йти в танцювальний зал і знову та знову відточувати рухи. Танці – непросте мистецтво, але неймовірно красиве».

«Я люблю танцювати просто душею, – продовжує хореограф, – адже танець – це розкіш бути самим собою. Це свобода рухів і почуттів. В ньому можеш відобразити усі кольори життя, різні сторони своєї особистості, поділитись тим, що у тебе на душі. Іноді – це радість і любов, іноді – туга, біль, образа. У першому випадку – ти примножуєш ці емоції в рази. А, висловлюючи танцем смуток або злість, навпаки рятуєшся від них. Заняття танцями допомагають постійно бути у формі, ти стаєш впевненішим у собі. Коли танцюєш, у тебе немає комплексів та сором’язливості. Саме тому в танці так легко розслабитись й відволіктись від сірих буднів».

Цьогорічне студентство для молодих людей було неабияким випробуванням. Спочатку пандемія коронавірусу, а потім жахіття війни позбавили їх можливості повноцінно навчатись й насолоджуватись студентським життям. На такі буремні часи припав й перший курс Валентини.

«Нам пощастило, бо на карантині ми сиділи лише два тижні. Весь інший час навчалися очно, за виключенням деяких лекцій. А ось повномасштабна війна справді змінила звичне життя багатьох: зруйнувала плани, змістила пріоритети, переінакшила думки і бажання. Втім для мене цей непростий період став навпаки поштовхом до дії. Я приїхала додому після початку війни. І щоб остаточно не потонути в емоційній ямі, щодня читаючи новини і нервуючи, треба було щось робити. Розуміла, що багатьом, як і мені, потрібно вивільнити емоції й розвантажити думки. Тож вирішила проводити фітнес для дорослих. Щоб принаймні на годину ми могли відволіктись, виплеснути біль й агресію через фізичні навантаження. І цю ідею підтримали. Згодом почали запитувати, чи не проводжу я заняття для дітей. Коли бажаючих назбиралось чимало, зрештою наважилась набрати групу. Це все-таки неабияка відповідальність. Хоча подібний досвід уже мала в старших класах. Коли наш шкільних хореограф Лілія Вікторівна їхала на навчання для вчителів, я їй допомагала та займалася з маленькими школярами. Тому знайти спільну мову з дітлахами мені було неважко. Їхні щирі емоції навпаки мене заряджали та надихали».

Робота з дітьми особлива. Тіна це розуміє. Щоб працювати з малечею, треба її любити, переконана дівчина. До своїх вихованців вона завжди йде з посмішкою та гарним настроєм. Дітей не обманеш, вони тонко відчувають ставлення до себе. А тому віддячують молодому хореографу своїми стараннями та успіхами.

«Зараз набираю діток з восьми років. Займаємось в спорткомплексі два рази на тиждень – у вівторок та четвер. Поки в нас загальнорозвиваючі заняття. Спочатку йде розминка, розтяжка й пластика. Інша половина часу присвячена танцям. Вчу малечу відчувати ритм, правильної позиції рук та ніг. Освоюємо невеликі комбінації рухів. Тобто починаємо з основ. Далі звісно планую, що будемо танцювати, ставити номери й виступати. А поки я рада, що дітям є де виплеснути свою енергію і що їм подобаються наші заняття. Вони дуже стараються. Коли видно прогрес, коли в них виходить якийсь новий елемент – це як бальзам на душу. Я кайфую від того, чим нині займаюсь. Розумію, що це справді моє. У маленькому містечку молоді реалізуватись значно важче, ніж у великому. Але як показала практика, головне – бажання, а можливість та час знайдуться».

Дівчина мріє й надалі розвиватись у своїй справі, досягати нових танцювальних вершин і відкривати для інших цей прекрасний вид мистецтва.

«А наразі найголовніша мрія кожного українця, щоб закінчилась війна, – додає вона. – Буде мир – будуть сили та натхнення на розбудову нашої країни і на втілення всіх наших мрій та планів».

 

1 коментар:

  1. Привіт усім, я тут, щоб поділитися невеликими свідченнями. Мене звуть Наомі Самуель, мені 38 років, я одружився в 31, маю лише одну дитину і жив щасливо. Після року шлюбу мій чоловік став таким дивним, і я не дуже розумію, що відбувається, він упакований з дому до іншої жінки, я так люблю його, що ніколи не мрію втратити його, я намагаюся зробити все, щоб переконатися, що моє Чоловік повертається до мене, але все без допомоги, плакати і плакати, просячи про допомогу, я говорив про це з його родиною, але не отримав відповіді. Тож моя найкраща подруга Анна Йоханссон пообіцяла мені допомогти. Вона розповіла мені про чоловіка на ім'я доктор Апата, сказав мені, що він дуже великий чоловік і справжній чоловік, якому можна довіряти і не має нічого спільного з проблемами кохання, які він не може вирішити, і вона сказала мені, як він допомагав незліченним людям відновлюючи свої стосунки. Я був дуже переконаний, я швидко зв’язався з його електронною адресою, drapata4@gmail.com або його, WhatsApp або Viber з цим номером (+447307347648). Я пояснюю йому всі мої проблеми, він сказав мені, що мені не потрібно хвилюватися, що всі мої проблеми будуть вирішені негайно. Він сказав мені, що робити, щоб повернути мого чоловіка, і я сказав, що він сказав, що через 3 дні мій чоловік повернеться і почне просити, і це справді сталося, як він сказав, я був дуже здивований, що це так неймовірно. Слава наших стосунків з Богом зараз дуже близька, і ми обоє живемо щасливо. Якщо ви стикаєтесь із подібною проблемою, зв’яжіться з ним негайно і вирішуйте проблему раз і назавжди. Я також живий свідок ..

    ВідповістиВидалити