вівторок, 2 червня 2020 р.

На карантині не всі
У районі триває карантин. Однак, багато людей продовжує працювати. Спасибі всім тим, хто сумлінно виконує свої професійні обов’язки, які вкрай потрібні людям.







За здоров’ям – до аптек
Всі ввічливі, коректні, люди – на своєму місці.
Черг в аптеках Дубровиці вже нема. По потребі і на всяк випадок скупилися практично всі!
Днями обійшла майже всі аптеки міста і райлікарні. Не гуляла, а шукала для лікування дуже потрібний препарат.
Хочу сказати, що дівчата-фармацевти, як і медики, опинилися серед групи найбільшого ризику під час пандемії коронавірусу. Зрозуміла, що всюди у аптеках ретельно і часто прибирають. Запах дезінфекції відчутний!
Черги в аптеки, як і в магазини, вишиковуються на вулиці, бо заходять туди один за одним. Обов’язкова вимога бути в масці!
Працівники фармацевтичної галузі, до яких часто звертаються нездорові люди, мають бути надійно захищеними!
Найкраще, що побачила у плані безпеки роботи фармацевтів – це маски-респіратори у цілодобовій аптеці на другому поверсі лікарні! Вони ефективні протягом доби. Належно дбають про своїх працівників власники аптеки. Дуже шкода, що масок для жителів району в жодну аптеку так і не завезли, дефіцит по всій Україні. Лікуймося, отримавши попередньо поради лікаря! СПАСИБІ ВСІМ ФАРМАЦЕВТАМ МІСТА, РАЙОНУ ЗА РОБОТУ!

З турботою про стареньких і немічних
Як розповів Віталій Ващишин, керівник Дубровицького районного центру соціального обслуговування громадян, соціальні робітники у місті та селах району продовжують надавати допомогу за  звичним графіком самотнім, немічним пенсіонерам.
– Не можна залишити без підтримки людей, які так потребують нашої опіки, – розповів Віталій Вікторович. – Продукти принести, дров та води, ліків купити, їсти зварити, у хаті прибрати та багато іншого. Зараз літнім людям небезпечно виходити зі свого двору, а то і з хати, зайвий раз. Наші фахівці сумлінно виконують покладені на них обов’язки, вони стали для літніх людей помічниками і друзями, психологами та порадниками. У такий непростий час людям необхідна і моральна підтримка. Одну тисячу сто одного підопічного у районі обслуговують п’ятдесят вісім наших соціальних робітників. Вони мають засоби індивідуального захисту, до речі, наші пенсіонери тепер дуже поінформовані і самі вимагають від соціальних робітників дотримання норм безпеки під час карантину. Держава турбується про цю категорію самотніх людей. А в даному випадку, державу представляє наша структура.
Тридцять жителів району перебуває у відділенні стаціонарної допомоги у селі Висоцьк. Тут є всі необхідні деззасоби та миючі матеріали, а також маски. Маски були придбані досить давно, бо у роботі працівники відділення їх використовують часто.
Зараз стоїть завдання звернути увагу на всіх літніх людей, яким більше 80-ти, навіть, якщо вони мають дітей, які живуть далеко. Доки збираємо про них інформацію, то просимо сусідів, односельчан приділяти більше уваги цій категорії людей.

Телефонуйте сімейним лікарям!
Обласні, районні та міські лікарні на період карантину припинили планові операції та консультації, окрім невідкладної та ургентної допомоги. Про це ще раз наголосила Наталія Григорівна Мединська у телефонній розмові з журналістами.
Днями була у нашій лікарні. Поїхала не просто так, а попередньо домовившись зі своїм сімейним лікарем Людмилою Логин. Вдячна Людмилі Миколаївні за фаховий прийом і слушні поради.
Коридори лікарні практично порожні. Так і має бути в особливий період. Всі повинні залишатися вдома і лише у особливому випадку, погодивши все із сімейним лікарем, їхати до медзакладу.
Там, де нещодавно було багато людей, де сперечалися, чия черга в кабінет, сьогодні порожньо. Лікарня працює в особливому режимі. Відмінено планові огляди та госпіталізації.
Відокремлений вхід до ренгенкабінету. Хворих з температурою приймають в інфекційному відділенні.
Бережіть себе і близьких. У разі потреби телефонуйте сімейним лікарям. Дотримуйтеся їх вказівок. Будьте здорові!
ЗДОРОВ’Я НАШИМ МЕДИКАМ! ХАЙ БОГ ДОДАЄ ЇМ СИЛИ, ВІРИ І ОБЕРІГАЄ! Додам, у маршрутці їхала одна, на зупинках людей нема, молодці, карантин – значить карантин!

Працюють у посиленому режимі
На особливий режим ведення служби на час карантину переведена Дубровицька поліція. 52 правоохоронці передусім дбають тепер про забезпечення виконання карантинних заходів на території району. Працює весь колектив служби, ті, хто до цього був у відпустках, їх перервали. Гучномовці з полійцейських авто у місцях найбільшого скупчення людей нагадують про необхідність дотримання карантинних заходів. Як розповів Олег Йосипович Сидоришин, заступник начальника Дубровицького ВП Сарнецького ВП ГУНП в Рівненській області, особлива увага буде звертається на дотримання торговельними закладами вимог карантину. Минулого тижня було складено два відповідні протоколи за такі порушення. Дзвінків про порушення правил самоізоляції прибулими із-за кордону в поліцію не поступало. Разом з тим, через карантин і перебування здебільшого людей вдома, значно зменшилася кількість інших правопорушень у районі.
Наші правоохоронці мають десять захисних респіраторів, які будуть використані у разі необхідного спілкування з людьми, у яких підозрюватимуть коронавірус.
Правоохоронці в цілодобовому режимі приймають виклики та здійснюють виїзди на всі повідомлення громадян. Всі готові працювати в особливих умовах, – резюмував Олег Сидоришин, – ми дали присягу народу України.

Пожежники нагадують про обережність!
Олександр Смолянець, начальник ДПРЧ-14 ДПРЗ України в Рівненській області, розповів, що наша районна служба надзвичайних ситуацій виконує всі покладені на неї обов’язки. Минулі тижні для працівників структури були нелегкими. Спеціалісти виїзджали на гасіння пожеж у різні напрямки району. 13 березня разом з пожежниками з Миляч, вогнеборці рятували господарство жительки Велюні. Пожежа сталася близько третьої ночі. Вогнем було знищено дах, перекриття та стіни будинку на площі 70 м2. Врятовано літню кухню та господарчу будівлю.
16 березня вогнеборців викликали на пожежу у Тумінь. Гасили її дубровицькі пожежники разом з вогнеборцями Висоцького центру безпеки. Вогнем було знищено дах та перекриття житлового будинку.
20 березня, о 8.06 год., поступило повідомлення, що горить житловий будинок у Бережках. Коли пожежники прибули на місце, то сусіди повідомили, що у палаючому шлакоблочному будинку перебуває господар. На жаль, чоловіка 1971 р.н. врятувати не вдалося, він загинув у власній хаті. Вогнем було знищено речі домашнього вжитку, меблі, стіни, дах, перекриття та стіни будинку.
ДСНС-ники закликають людей бути обачним, як у господарстві, так і на природі. Минулого тижня вони гасили загорання трави біля газорозподільчої станції. Весна – час прибирання городів  та дворів. Береженого Бог береже. На жаль, далеко не всі у районі дотримуються правил пожежобезпеки під час випалювання сухої трави.

Спасибі Богу за нові життя!
Працівники Дубровицького РАГСУ розповіли, що протягом минулого тижня у нашому пологовому відділення було зареєстроване народження трьох чарівних дівчаток. Мамами стали жінки з Дубровиці, Берестя, Осови. Дівчаткам дали імена, по-батькові, прізвище. У них є зареєстроване місце народження. Кажуть, все на світі можна вибрати, окрім Матері та Батьківщини! Так хочеться, щоб Україна дала дітям щасливе дитинство і юність. А потім… вже вибір людини – куди і як.
А зараз – особливий час! Колись дітки виростуть і почують від мам, що прийшли у світ в час пандемії. Можливо вони переглянуть художній фільм про цей період і не будуть вірити, що таке було. І хай не вірять! Ми також у таке кіно не вірили! І хай дасть Бог, щоб на нашому поколінні дорослих це було раз і назавжди! Хай малеча, яка підростає, ніколи не відчує на собі подібних складних ситуацій!
Хай ростуть щасливими дітки! Хай якнайшвидше у мам знову з’явиться можливість гуляти з колясочками у селах та у центрі нашого прекрасного міста. Спокійно гуляти і дихати весною!
Спасибі Господу за нові життя! А працівники пологового відділення – це благословенні Богом люди – першими зустрічати це нове серцебиття у світі! І реєструвати нових жителів району, звісно, дуже приємно!

Приходити особисто – у разі крайньої потреби
Начальник Дубровицького відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Микола Филимонович Котяш повідомив, що його підрозділ працює у закритому режимі (дистанційно), з 8.00 до 17.00 год. Щодня у пенсійному є черговий спеціаліст. Однак вхідні двері відділу зачинені. У разі крайньої потреби слід натискати на кнопку виклику на дверях, і тоді до вас вийде черговий.
Крайня потреба, це, наприклад, треба оформити допомогу на поховання чи закінчився термін дії пенсійного посвідчення, тощо.
Однак, найкращий варіант попередньо зателефонувати і обговорити своє питання з фахівцями відділу за тел.: 2-05-71 або ж 0676761918.
Шановні пенсіонери, у теперішній час, це буде найправильніше рішення – попереднє спілкування за телефоном. Разом з спеціалістом ви знайдете відповідь, наскільки терміново вам вже треба йти чи їхати до відділу. Водночас повідомляємо про можливість вирішити більшість питань без особистих візитів, скориставшись онлайн сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України,
Наразі люди літнього віку належать до групи великого ризику занедужати. Працівники Дубровицького відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області зичать всім пенсіонерам району доброго здоров’я і закликають берегти себе.
Люба КЛІМЧУК.

* На замітку

За будь-якою медичною консультацією наразі слід звертатися до свого сімейного лікаря, з яким заключили декларацію. В тому числі і при підозрі на COVID-19. Тому публікуємо контакти медиків.

Лікар-педіатр Боковець Ірина Петрівна – 050 982 2773.
Лікар-педіатр Велика Вікторія Сергіївна – 067 183 1204.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Гончар Ніна Григорівна – 096 795 5407.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Дацько Микола Володимирович –
                                                                                                                          097 076 4441.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Демидова Лідія Іванівна – 096 386 8729.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Дячок Емма Іванівна – 067 527 2160.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Кохтюк Василь Іванович – 068 466 6904.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Кохтюк Людмила Валентинівна –
                                                                                                                          096 170 1740.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Кухарець Майя Геннадіївна –
                                                                                                                          098 276 0761.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Лещук-Котяш Лілія Миколаївна –
                                                                                                                          068 621 3380.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Логин Людмила Миколаївна –
                                                                                                                          068 021 1096.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Люлюк Галина Юріївна – 068 335 2412.
Лікар-педіатр дільничний Мацик Володимир Петрович – 098 735 7728.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Мисько Олена Миколаївна – 067 291 3813.
Лікар-педіатр дільничний Мединська Зінаїда Георгіївна – 097 864 3374.
Лікар-педіатр дільничний Мунько Світлана Миколаївна – 066 818 5454.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Салівонова Галина Дмитрівна –
                                                                                                                          050 666 8311.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Пінчук Оксана Володимирівна –
                                                                                                                          068 024 1877.
Лікар–терапевт Ващишина Марія Мартинівна – 0689319886.
Лікар-педіатр Красько Наталія Пилипівна – 0975439554.
Лікар загальної практики-сімейний лікар Баклан Олександр Володимирович –
                                                                                                                             0660432346

Немає коментарів:

Дописати коментар