вівторок, 2 червня 2020 р.


У лікарні – нове обладнання!
З 1 квітня 2020 року спеціалізовані медичні заклади мали б фінансуватися з Національної служби охорони здоров’я України (НСЗУ). Однак, через карантин це може бути відтерміновано.



Підписувати договори з НСЗУ готова і наша лікарня. Фінансування визначатиметься за Програмою медичних гарантій. Якщо коротко, то медзаклади укладатимуть договір з НСЗУ про надання певного пакету послуг. Ці послуги для населення будуть безкоштовними, адже за них платитиме Служба. Аби пакет підписали, заклад повинен мати відповідне обладнання й кадри.
Як розповіла Наталія Григорівна Мединська, наш головний медзаклад району готовий підписати дев’ять медичних пакетів. А саме: пакет амбулаторно-поліклінічної допомоги, стаціонарна допомога без проведення операцій, хірургічні операції, стаціонарно-паліативна допомога, психіатрична допомога, фіброгастроскопія, фіброколоноскопія, бронхоскопія.
Завдяки допомозі і сприянню голови РДА Олександра Гузича, медзаклад взяв у лізинг (в оренду з поступовою виплатою) апарат «Фуджінон» (2016 року). Це – фіброколоноскоп (три в одному). Він обстежує шлунок, кишківник, бронхи, тобто ним можна зробити гастроскопію (як кажем «японець»), колоноскопію, бронхоскопію. Отож, всі ці обстеження можна буде робити у нашій лікарні. Апарат вже запущений. Новий ендоскопічний кабінет обладнаний в лор-відділенні, де були гінекологічні палати.
Також лікарня придбала електроенцефалограф, апарат, який використовують для обстеження головного мозку, роблять ЕГГ.
Також у пологове відділення придбано дихальну апаратуру з функцією СІПАП. Це режим штучної вентиляції легень новонароджених. Завдяки цьому готовий до підписання пакет пологів. Народжувати можна буде в Дубровиці.
Замовили також кисневі концентратори (для полегшення дихання). Вони мають поступити протягом квітня. Куплено також монітор пацієнта у реанімацію.
Наталія Григорівна щиро дякує голові РДА Олександру Гузичу за велике сприяння у придбання цих необхідних для лікарні апаратів обстежень. Завдяки ним наш головний медзаклад зможе мати після другого етапу реформ ширший діапазон роботи.
Дай Боже, щоб район, область спокійно пережили карантин. Ми матимем можливість вдома проходити більш фахові обстеження з використанням цієї апаратури. Ще один плюс: лікарня більше не буде скорочувати працівників. Це питання для голови РДА також було пріоритетним.
Олександр Гузич прокоментував цю інформацію так: «Це неможливо було і буде зробити самому. Тому, щиро дякую за розуміння та сприяння голові ОДА, всім депутатам нашої районної ради та Миляцької ОТГ у питаннях забезпечення цього медичного обладнання! Бажаю всім здоров’я!».
Люба КЛІМЧУК.
Фото апаратури ілюстративні.


Немає коментарів:

Дописати коментар