вівторок, 2 червня 2020 р.


Інна Цибульська: «Краса –
це любов до себе та життя»
Хтось у 20 років лиш шукає себе. А хтось уже знає, чого хоче від життя. Дубровичанка Інна Цибульська у досить молодому віці  втілила власну  мрію – відкрила косметичний кабінет. До неї звертаються за…вродою. Дівчата прагнуть позбутися висипів та плям, а старші жінки – зморщок. Отож Інна з допомогою різних процедур   додає їм впевненості та щасливого вогнику в очах.  Про шлях у професію та секрети краси  косметолог розповіла «ДВ».



«З дитинства бачила себе у білому халаті. Завжди була відкритою, зі всіма дружила, старалась допомагати. Відтак дідусь напророчив – коли виросту, працюватиму фармацевтом. Так і сталося. Закінчила Рівненський медичний коледж. Далі вступила до університету імені О.О. Богомольця, де й досі навчаюсь на заочній формі. У 18-ть, на першому курсі вишу, пішла працювати в аптеку. Не хотілось «сидіти» в батьків на шиї. Два роки віддала цій справі. А потім в житті з’явилась косметологія».
«Рішення стати косметологом виникло не випадково. Я сама з 14 років боролась з висипаннями. Наступила на всі можливі граблі. П’ять років йшла до чистої шкіри через непотрібні експерименти, сльози, зневіру, замазування шарами тонального крему. Допоки не почала вникати в тонкощі косметології. Після перегляду вебінару відомого ізраїльського косметолога Оксани Смолянських виникла ідея опанувати цю професію. Зрозуміла, що не одна така. Є багато невпевнених в собі дівчат, яких теж пригнічують проблеми з обличчям. Захотілось їм допомогти і застерегти від помилок. Пройшла навчання в Києві, далі ще кілька тренінгів. Набиралась досвіду, працюючи косметологом в Луцьку. На власний кабінет наважувалась довго. Відкрити власну справу в маленькому містечку важко. Це вимагає і капіталовкладень, і багато старань. Та ще важче завоювати в людей довіру. Показати, що ти щось вмієш і можеш. Крок за кроком мені це наче вдається».
«Це непроста професія. Треба знати чимало нюансів. Бо ж головне правило, як і у всіх медиків – не нашкодь. Втім в ній я знайшла себе. Коли займаєшся тим, що тобі до душі, навіть настрій інший. Є бажання щоранку вставати і бігти на роботу. Найприємніше – спостерігати, як пацієнти позбуваються проблем. А потім зустрічають на вулиці і дякують. Їхні посмішки – найкращий мотиватор «рости» далі. Моя робота справді стала улюбленою. Адже у цій сфері можу робити людей красивими, а отже і трішки щасливішими».
«Більшість клієнтів – прекрасна половина людства. Звертаються й чоловіки. Їм теж хочеться відчувати себе впевненими. В нас чомусь процвітає стереотип, що косметологія – суто жіноча справа.  Але доглядати за собою – це ж нормально і правильно, незалежно від статті і віку. Приходять до мене жінки і в 50-ят,
і в 60-ят.  Буває сини дарують подарункові сертифікати на послуги для своїх мам. Треба бачити, як вони вмить розквітають, приділивши собі трішки часу. За постійними домашніми клопотами, господарством, роботою, наші жінки, на жаль, забувають про себе. Тому своєю увагою та турботою треба обов’язково нагадувати представницям прекрасної статі про їхню красу та жіночність».
«Шкіра – це повноцінний орган, така ж частина нашого організму, як легені, серце… Тому коли вона хворіє (наприклад, акне), не потрібно експериментувати та займатись самолікуванням, а одразу звертатись за кваліфікованою допомогою. На жаль, часто приходять тоді, коли ситуація критична. А це і сльози, і низька самооцінка, і переживання. А варто було просто звернутись  мамі з донькою чи сином, коли починається перебудова юного організму чи  з’являються перші висипання. На цьому етапі правильно підібрані засоби догляду за шкірою, правильне харчування – вирішують більшість проблем. А поширена думка, мовляв, переросте, не завжди працює. Тому порада батькам – не ігноруйте проблеми своїх дітей і не затягуйте з походом до спеціаліста. Акне може перерости в хронічну форму, з якою боротися значно важче. Та сама рекомендація і старшим дівчатам та жінкам. Нічого неможливого немає.  Лікуватись ніколи не пізно. Але треба бути готовим, що це справа не одного дня. Не існує миттєвого чудодійного засобу чи таблетки. Це постійна праця над собою. Головне розуміти, як правильно боротись з проблемою, а не ходити роками по колу і мучитись через свої експерименти».
«Який секрет гарної шкіри? Насамперед в любові до себе. Людина, яка любить себе, ніколи не буде користуватись чим попало, випробовувати сумнівні методи або чекатиме, що все саме пройде. Важливу роль відіграють гарний настрій, повноцінний сон та правильне харчування. І звичайно – щоденний  домашній догляд. Він повинен включати, як мінімум, очищення, тонізацію (після вмивання порушується баланс шкіри, для його відновлення й слугує тонік) і зволоження кремом за типом шкіри. Після 25-ти варто використовувати крем навколо очей, тому що шкіра в тій ділянці тонка та суха. І щоб запобігти появі дрібних зморщок, потрібно її зволожувати.  А ще не забувати про засоби від негативного впливу сонячних променів, особливо навесні та влітку. Багато жінок грішать сонячними ваннами, а потім дивуються новим зморшкам. Адже сонце пришвидшує старіння шкіри.
До речі, не потрібно забувати про шию та зону декольте. Бо саме вони першими видають вік жінки. Все, що мастимо на обличчя – так само потрібно наносити на ці частини тіла».
«Найбільша помилка наших жінок – лягати спати з косметикою. Тональний крем робить плівку на шкірі, під якою розводяться бактерії. І як результат – прищі, забиті пори та погіршення проблеми. А її треба виправляти, а не замазувати шаром косметики. Також обов’язково слід змивати залишки міцелярної води після зняття макіяжу».
«Я проти домашніх «рецептів краси» – масок з меду, бананів, огірків, яєць, полуниці. Це неефективно. Шкіра може стати тимчасово гладенькою, а далі знову ж такою, як і була раніше. Це скоріше рецепти для самозаспокоєння. Добре, якщо народні методи  дають нульовий ефект, бо деякі домашні експерименти можуть ще й нашкодити. Наприклад, скраб з кави тільки травмує шкіру, роблячи на ній мікротріщинки. Лимон викликає роздратування, опіки та алергічні реакції. В жодному професійному препараті немає вітаміну С в чистому вигляді. Сода та спиртові засоби знищують здорові мікроорганізми і сушать шкіру. Можна продовжувати і продовжувати. Одним словом – не ризикуйте».
«Треба завжди пам’ятати – нічого ідеального немає. Не існує отих ідеальних облич зі сторінок глянців. Це магія косметики і фотошопу. Тому за цим не варто гнатись. Абсолютно в кожного є якісь недоліки. І саме ця неідеальність є нашою родзинкою та  особливістю. Тож треба починати себе приймати  та цінувати. Жінка молода і красива, коли в неї горять очі і на устах посмішка. Не потрібно боятися чи соромитись мімічних зморщок, вони лише видають позитивні емоції, які свідчать, що ви щасливі. А це значно важливіше за глянцеві канони. Тому для мене краса – це передусім енергетика, яку випромінює людина. Це любов до себе та життя. А косметологія до внутрішнього стану додає лиш додаткові штрихи».
«Поза роботою займаюсь спортом. Обожнюю готувати щось смачненьке для сім’ї. Коли випадає вільний час, стараюсь побачити чи прочитати щось нове, поїхати на тренінг або семінар.  Косметологія змінюється стрімкими темпами: сьогодні одне, завтра інше. Якщо сидіти на місці, то за всім не встигнеш. Треба постійно розвиватись. У сучасному світі досвід вимірюється не лише роками, а й наполегливістю, практикою та знаннями».
«На кого я рівняюсь? Та, напевно, ні на кого. Я просто надихаюсь людьми, які досягли вершини власними силами. І я теж хочу добитись всього сама. Бо, вважаю, що кожен коваль своєї долі і свого успіху. Мені поки рано щось грандіозне планувати. Але мріялося б в ідеалі відкрити мережу косметичних кабінетів, стати викладачем. Амбіцій в мене чимало, але є й бажання працювати».
«А поки хочеться, щоб наші дівчата і жінки були впевненішими. Хочеться бачити побільше щасливих очей і усмішок на вулицях. Щоб вони розквітали і заряджали красою і позитивом інших. Бо вони цього варті».

Леся КОНДРАТИК.

Немає коментарів:

Дописати коментар