четвер, 25 червня 2020 р.


працюють на передньому краї
На всіх етапах людського життя найгуманнішою, найпотрібнішою сферою людської діяльності була праця лікаря. Складна, відповідальна, але така потрібна – вона завжди перебувала в зоні особливої уваги суспільства, адже у лікарських руках найцінніший дар людини – її здоров’я та життя.
Сьогодні керівництво країни робить важливі кроки для реформування системи охорони здоров’я, доступнішою стає висококваліфікована медична допомога.
Тому у переддень професійного свята Дня медичного працівника хочеться розповісти про діяльність комунального некомерційного підприємства «Дубровицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги», оскільки він відіграє велику роль у наданні медичної допомоги у Дубровицькому районі. Центр покликаний дбати про здоров’я дорослих і дітей нашого району.
Дубровицький районний центр первинної-санітарної допомоги утворився 2 січня 2013 року. До складу центру входять 28 ФАПів та 6 лікарських амбулаторій. З моменту  утворення його очолює головний лікар Островець Вікторія Михайлівна – хороший фахівець, знавець своєї справи, людина, яка віддає роботі всю себе. Під її вмілим керівництвом працює 203 особи медичного персоналу, серед них лікарі загальної практики-сімейної медицини, педіатри, фельдшери, сестри загальної практики-сімейної медицини, молодші медичні сестри, адміністративно-управлінський персонал.
Заклад надає первинну медико-санітарну допомогу 36 тисячам жителів нашого району.
Основною метою установи є надання первинної медичної допомоги та здійснення управління медичним обслуговуванням населення, що постійно проживає (перебуває) на території району, а також вжиття заходів з профілактики захворювань населення та підтримки громадського здоров’я.
Діяльність закладу впродовж 2013-2020 років проводилася згідно з директивними документами, впроваджувалися нормативи надання медичної допомоги, в т.ч. маршрути пацієнтів. Медичними працівниками первинної ланки виконується лікувально-діагностична та профілактична робота, спрямована на зниження найбільш поширених соціально значущих захворювань, які формують рівень інвалідності та смертності населення, а відповідно і тривалість та якість життя людей.
На даний час заклад повністю пройшов процес реформування. Понад 2 роки центр фінансується за програмою медичних гарантій НСЗУ та працює в медичній інформаційній системі «Helsi».
У 2019 році відповідно до реформи сільської медицини в районі проведено будівництво нової лікарської амбулаторії в селі Кривиця, яка повністю оснащена новим медичним обладнанням. Також продовжується робота щодо подальшого формування оптимальної мережі закладів первинного рівня надання меддопомоги, зокрема реалізація завдань спільного Проєкту «Поліпшення здоров’я на службі у людей».
На даний час праця медиків дуже важка, бо всі ми знаємо про важку ситуацію з епідемією COVID-19 в нашій державі та усьому світі. Наші медичні працівники не залишилися осторонь від цієї важливої боротьби. День і ніч вони борються з небезпечним вірусом, ризикуючи своїм здоров’ям.
Наближається професійне свято медиків, тому в цей день хочеться висловити велику повагу всім медичним працівникам нашого району, але серед них особливо, головному лікарю Островець Вікторії Михайлівні, лікарям загальної практики-сімейним лікарям Логин Людмилі Миколаївні, Люлюк Галині Юріївні, Демидовій Лідії Іванівні, Лещук Лілії Миколаївні, Кохтюк Людмилі Валентинівні, лікарям-педіатрам Великій Вікторії Сергіївні, Мунько Світлані Миколаївні, Мацику Володимиру Петровичу, а також головній медичній сестрі Дубінець Лілії Орестівні, старшій медичній сестрі – Твердій Світлані Іванівні, сестрам медичним загальної практики сімейної медицини – Конончук Вірі Василівні, Жакун Діані Миколаївні, Ольховик Людмилі Федорівні, Рабешко Жанні Семенівні, Наумович Оксані Володимирівні. Низький уклін вашій благородній професії! Бажаємо вам та вашим сім’ям міцного здоров’я, спокою й достатку, радості в кожній миті буття, світлої долі, успіхів та подальших професійних здобутків! 
З повагою, Марія ХОМИЧ, юрисконсульт КНП «Дубровицький РЦ ПМСД».


Немає коментарів:

Дописати коментар