вівторок, 2 червня 2020 р.


На контакт – з легкістю
Яна Якимова – чарівна, щира, відкрита студентка-практикантка, майбутня психологиня нещодавно проходила практику в КУ «Дубровицький ІРЦ (інклюзивно-ресурсний центр). Вона проводила корекційно-розвиткові заняття для діток. Про це написала Ольга Карвацька. Радіємо за нові кроки у житті розумниці Яни Якимової. Наша газета розповідала про цю талановиту дівчину з Бережок, яка має дуже щире серце. Яна вивчає психологію, яка лікує людські душі. Свої найтепліші побажання студентці-психологу висловили друзі та знайомі, наголошуючи, що у Яночки все вдасться у її професії.
Керівник інклюзивно-ресурсного центру Тетяна Твердюк підкреслила: «Щодня ми здобуваємо новий досвід. Ось і Яна Якимова – студентка ІІІ курсу університету ВМУРОЛ «Україна», факультету «Психологія», проходила практику на базі нашого ІРЦ. Яна – надзвичайно позитивна та комунікабельна, з легкістю налагоджувала контакт з дітьми, а їм самим було цікаво з нею. Три тижні практики швидко минули, але ми не прощаємось, а «до нових зустрічей, Яно! Успіхів тобі в усіх починаннях!».
Яна Якимова зазначила, що протягом місяця практики Дубровицький інклюзивно-ресурсний центр став для неї другим домом, їй дуже сподобалася дружелюбна, затишна атмосфера у цьому колективі. Дівчина переконалася, що обрала правильну життєву стежку.

Сьогодні процитую слова майбутнього психолога Яни Якимової для усіх нас: «Щасливим можна бути в будь-який час року. Щастя – це взагалі такий особливий п’ятий сезон, який наступає, не звертаючи уваги на дати, календарі і все таке інше». Отож, будьмо щасливими.
Діткам – частинки душі
Талановита Оксана Клюйко з Берестя продовжує ділитися своїм досвідом випікання поліського короваю з жительками різних областей України. А правильніше – про талант нашої землячки-берестівчанки знають не лише у нашій країні, а й далеко за її межами. Майстер-класи пані Оксани завжди проходять у чудовій атмосфері та найвищому рівні. Господині швидко вчаться творити із тіста дива. А випечені короваї Оксана Клюйко потім дарує хворим діткам, або ж везе їх до сиротинців. Багато зворушливих фото є про ці гарні моменти на сторінці Оксани Клюйко у «Фейсбук». Юлія Токарєва з Києва знову ж таки нещодавно подякувала нашій знаній майстрині за короваї, привезені важкохворим діткам.


Добро починається з нас
Багатьох жителів Дубровиччини зворушила історія травмованого песика. У суботу дубровичанка Ніна Гайдиш побачила його біля «Льонка». Небайдужа землячка не залишила це обезсилене творіння Боже на вулиці. Разом з чоловіком відвезла песика до лікаря на огляд, придбала необхідні медикаменти  для його лікування, відгодувала. Оскільки  Ніна Гайдиш має домашніх улюбленців, то на своїй сторінці запропонувала бажаючим забрати врятовану собачку. Відгукнулося кілька людей. Наступного дня для чарівного песика рятівниця знайшла нову гарну господиню. Жителі району прокоментували цю історію, як прекрасний прояв любові і добра до живого творіння на Землі. Дякуємо Ніночці за її чуйне серце. Катерина Манюгіна-Іванова написала про цю історію так: «Найбільшим багатством людини є совість, добрі вчинки, любов до братів наших менших. Хай добро, пані Ніно, повернеться Вам сторицею». Приєднуємося всі до цих слів.
Вкрали радість
Бувають і зовсім зворотні історії. А Ольга Базилевич із Золотого звернулася до небайдужих людей із проханням знайти їх улюбленця. Є відеозапис з камери спостереження, на якому видно, як чоловік забрав породистого песика в машину, вірніше вкрав. Ольга написала: «Люди, можливо хто машину впізнає сусіда, знайомого чи просто односельчанина. Зателефонуйте +380993402213. Дитину заспокоїти не можна.
Звертаюся до викрадачів Джинки, які серед білого дня біля магазину в с. Золоте викрали собачку.
– Люди, якщо можна вас так назвати, поверніть нашу Джинку. Привезіть, підкиньте, дуже прошу. Ви відібрали в дитини радість. Прошу поширити. Звертаюсь до жінок, чиї чоловіки привезли сьогодні додому викрадену собачку, задумайтесь, що ще вони можуть зробити».
Додамо, що ми розповіли про двох різних братів наших менших. На жаль, знайдений у Дубровиці, це був не песик пані Олі.
На щастя, завдяки силі соцмереж, у викрадачів песика все-таки прокинулася совість і улюбленця підкинули господарям. Щастю маленького хлопчика не було меж!

Кому вірус, кому – корона
На біді, проблемах завжди хтось наживається. Хтось хоче бути хитрішим у світі. Наразі масок в аптеках України по прийнятній ціні докупитися просто неможливо. Деінде є тільки марлеві, а одноразових взагалі нема. Бувають ситуації, що маски просто невідкладно треба. Тоді люди купують за будь-які гроші. От і є момент для спекуляції. До прикладу: Рівне, магазин «Велмарт». 13.03.20р.  Маска медична 5 шт. 121.49 грн. Була 2.5 грн. Комусь вірус, а комусь бізнес.
Цінувати кожну секунду
Із звернення Папи Франциска до італійців: «Сьогодні перед сном подумайте про той день, коли ми знову зможемо вийти на вулицю. Про те, як ми знову обіймемося, а можливість відправитися за покупками всією сім’єю здасться святом.
Подумаємо про той час, коли в наше життя повернуться кава в барі, обійми, фото людей, що припали один до одного.
Подумаємо про те, що зараз відбувається, стане спогадом, а наше нормальне життя здасться подарунком – несподіваним і прекрасним.
І ми полюбимо все те, що до сьогоднішнього дня здавалося само собою зрозумілим. І будемо цінувати кожну секунду.
Купання в морі, сонце допізна, заходи, тости, сміх. Ми знову будемо сміятися разом. Сил вам і мужності. Скоро побачимося!».

«А ми зробили добру справу
Напередодні Восьмого березня місцеві активісти організувалися на суботник: вирішили поприбирати біля водойм: на ставку і узбережжя Широкого. Картина вражаюча: за якусь годину зібрали повний причіп сміття. Гадаємо, його не вітром надуло.
Був гарний сонячний день, була хороша заповзята команда, лишень одне недобре – якийсь осад на душі у всіх. Чомусь так уже повелося, що прибирають не ті, хто смітив, а ті, хто любить чистоту, природу.
Тож хай наше довкілля буде чистим; таким, щоб було приємно прийти на озеро з вудочками, зловити карасиків, відпочити (фізично й морально).
А насамкінець хочеться нагадати: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять», – пише Залузька сільська рада на сторінці в «Фейсбук».



Немає коментарів:

Дописати коментар