четвер, 18 червня 2020 р.


В об’єктиві – Дубровиця
Дев’ятеро дітей з Дубровиці через різні життєві обставини виховуються опікунами. Нещодавно поспілкувалася з цими чудовими хлопцями та дівчатками, а також з їх дорогими людьми, які душу вкладають в цих дітей.
Микола Годунко та Оксана Краглевич привітали цих юних дубровичан з Днем захисту дітей від імені міської ради, депутатського корпусу, членів виконкому. Микола Миколайович і Оксана Вікторівна наголосили, що питання опікунів і їх підопічних завжди важливі для міської ради. Зокрема, всім діткам, хто перебуває під опікою, які навчаються у закладах різного типу (після школи), міська рада виплачує стипендії, завжди питання таких сімей вирішуються першочергово.
В цей день хлопці та дівчата отримали сертифікати на 500 гривень. Гроші можна витратити на покупку необхідного в «Елвіку». Уклін людям, які дбають про дітей, обділених долею. Теплого літа, гарних канікул, поваги до своїх рідних побажали дітям в цей день.
8 червня 93 роки виповнилося шанованій Людині, почесному громадянину Дубровиці Федору Івановичу Креньку.
Секретар міської ради Микола Годунко, секретар виконкому Оксана Краглевич передали вітання Імениннику від колективу міської ради і особисто міського голови Богдана Микульського, депутатів і членів виконкому, громади нашого міста. Вони подякували Федору Івановичу за вклад у виховання молого покоління Дубровиччини, розвиток культури краю, за небайдужу громадянську позицію ветерана Другої світової. Нехай Господь додає здоров’я нашому шанованому земляку, вчителю, митцю, хореографу, щоб він і надалі передавав всім нам свою життєву мудрість.










За кошти міського бюджету продовжується реалізація Програми житлово–комунального господарства міста на 2020 рік. Одним із її пріоритетів є проведення реконструкції мереж водопостачання та водовідведення.
На даний час реалізується проєкт – капітальний ремонт магістрального водопроводу по вул. Нова.
Силами КП «Міськводоканал» проводиться заміна 300 погонних метрів фізично зношеної, аварійної, стальної труби на поліетиленову. Вартість проєкту становить 1 млн. 21 тис. грн. В цьому році вже завершено капітальний ремонт з заміною 150 метрів труб по вулиці Лугова. Вартість проєкту 97 тис. грн.
В плані є ще проєкти по заміні мереж на трьох вулицях міста. Всі роботи виконуються КП «Міськводоканал».
Працівники міськводоканалу професійно працювали в непростих погодних умовах.
Міська рада приносить вибачення за тимчасові незручності, які неминучі під час виконання будь-яких будівельних робіт, та сподівається на розуміння мешканців міста.
Нарешті буде довгоочікуваний тротуар на вулиці Шкільній. Від Березової до ЗОШ №2 комунальники прокладають тротуар з плитки.
Раніше вулиця взагалі не мала облаштованого тротуару, що було небезпечним для пішоходів, особливо школярів. Приємно, що турбота про людей і їх безпеку нині важлива для депутатів міської ради, комунальників, колективу та міського голови Богдана Микульського.
Небайдужа дубровичанка Світлана Малафей підняла у «Фейсбук» дуже важливу тему – крадіжок квітів на міських клумбах.
Зокрема наша землячка написала: «Люди, схаменіться! Вчора (30.05) їхала біля дитячої бібліотеки і милувалася коричневим ірисом, а з іншого боку – жовто-коричневим. А вже сьогодні – тут порожньо. Для кого це садять?». Цей факт викликав велике обговорення у соціальній мережі. Наприклад, Наталія Вишневська написала: «Паплюжити красу – це вміють, а от зробити щось хороше… Невже їм потрібні ці квіти? Ні! Просто в людей, мабуть, така філософія життя – красти чуже. Якщо в них самих нема краси ні ззовні, ні всередині, то вони псують усе навколо. Люди, задумайтесь! Що ви коїте?!». Погоджуюся з цією думкою. Давайте будемо шанувати працю комунальників і цінувати все, що створене у місті для нас.
А в коментарі Дубровицького садочка «Теремок» прочитала: «У нас, на території садочка, з клумб повидирали з корінням квіти, поломали нове обладнання. Просто крик душі. Ми з колективом стараємось, щоб було діткам безпечно, щоб квітники милували око, а хтось цинічно все це знищує і отримує від цього задоволення. Навіть металеві споруди ламають, що вже говорити про дерев’яні». Прикро, дуже прикро.
Разом з тим, дуже приємно, що є люди, які з радістю, безкорисно діляться саджанцями квітів для нашого міста. Міська рада та комунальники вдячні Ользі Чевжик, Наталії Цвар, Зої Сидоренко, Валентині Вознюк, Наталії Андрощук, Ользі Чернюк, Наталі Шевченко, Світлані Малафей, Вірі Буткевич, Катерині Данельян, Ельвірі Шевело за небайдужість і подаровані для міста саджанці квітів.

Улюбленцями місцевих жителів стала сім’я лебедів, яка мешкає у Дубровиці на озері Глиняному.
Щороку тут пара прекрасних птахів висиджує діток і навчає їх життєвій мудрості. Лебедів підгодовують і ходять до озера релаксувати, споглядаючи за цим милим подружжям і їх діточками. Цю чудову світлину красенів зробив талановитий Віктор Батан.
Автор сторінки і фото – Люба Клімчук.


Немає коментарів:

Дописати коментар