четвер, 2 червня 2022 р.

 














Вшанували Матір, а значить Україну

 

День Матері у Дубровиці відзначили у формі «Вільного мікрофону». У неділю, 8 травня, з імпровізованої сцени, що розташувалася поряд з будинком культури, кожен охочий міг привітати маму, або ж сказати гарні слова про материнство. Краса травневого дня додала дійству особливого шарму. У парку гуляло чимало людей з дітьми. Вони ставали й учасниками концерту, й щирими глядачами. Приємно було бачити в цей день кожну жінку, якій виступи зі сцени додали тепла в душу.

Особливими словами ведуча дійства Євгенія Швайко вшанувала Матерів полеглих Героїв, слова підтримки та поваги було адресовано жінкам, чиї сини та доньки нині несуть службу в Збройних Силах України. Уклін – цим Матерям!

Багато гарних номерів було підготовлено викладачами та учнями Дубровицької музичної школи, працівниками будинку культури. Неперевершений спів Олексія Гладкого зачепив всі струни мого серця. Хіба ж буває байдужою українка, коли чує «Пісню про рушник»?

Гарною візитівкою цього дня стали маленькі букети з польових квітів, які з любов’ю складали фахівці галузі культури Дубровиччини. Букетики вручали на вулицях міста перехожим, в парку – глядачам, в закладах міста – продавцям та фармацевтам. Це було дуже зворушливо. Жінки різного віку щиро дякували за таке приємне пошанування в День Матері, за теплі слова вітання.

Україна у війні. Сьогодні душевне спілкування для нас як часточка психотерапії, як прояв душевності й людяності. Як зазначила начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради Ніна Стасюк, до свята долучилися працівники різних напрямів галузі культури – фахівці міського будинку культури, старостинських центрів культури та туризму, бібліотекарі, музейник, представники музичної школи та інші. Разом вдалося реалізувати цей задум в життя.

І звучала українська пісня, і щемні слова про матір, і теплі вітання дітей. Нам всім дуже хочеться співати пісні Перемоги. Ми віримо, що скоро так і буде. Ми всіляко наближаємо цей день: на фронті й в тилу, зброєю і волонтерством, українською піснею та словом. Дуже приємно, що завдяки соціальним мережам українську пісню чують і наші земляки, які зараз з дітьми за кордоном. Своїх рідних побачили й захисники, що несуть службу в різних куточках держави. Україна є і буде. Доки є Мати. Україна буде заради майбутнього наших дітей!

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар