четвер, 23 червня 2022 р.

 


* 5 червня відзначали День працівників водного господарства

Щоб не міліли водні джерела краю

Рівненщина – заквітчаний красою довколишньої природи, освітлений чистотою джерел, чарівний куточок Полісся. Рясні дощі у будь-яку пору року і танення снігу під час зимових відлиг та навесні завдають чимало турбот населенню нашого краю. Щоб запобігти підтопленню населених пунктів та сільськогосподарських угідь, на допомогу приходять працівники водного господарства. Реалізацію державної політики у галузі водного господарства на території Сарненського та Вараського районів здійснює Північне міжрайонне управління водного господарства.

Наші території одночасно потерпають, як від підтоплень, так і від сезонних посух, що ми зараз і спостерігаємо. Проблему сталого використання водних ресурсів проголошено як одну з найактуальніших у світі, від розв’язання якої залежить добробут та життєзабезпечення населення. Пріоритетним для галузі є впровадження інтегрованого управління водними ресурсами на основі європейських стандартів у рамках продовження процесу впровадження басейнового принципу управління в українському водному секторі. Вже зроблено перші кроки у розбудові сучасного моніторингу поверхневих вод, постійно проводяться еко-ініціативи з метою формування екологічної свідомості у суспільстві. Робота водогосподарників спрямована на досягнення доброго стану українських водойм. Управління водними ресурсами в сучасних умовах - це сьогодні головне завдання водників. Робота колективу управління націлена на виконання заходів з покращення екологічного стану водних ресурсів та захисту населених пунктів від шкідливої дії вод. Наші працівники беруть активну участь та проводять екологічні акції. Управління постійно проводить інформаційно-просвітницька роботу серед населення щодо водно-екологічних проблем. Управління постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування у питаннях, що стосуються меліорації земель та проведення заходів капітального ремонту внутрішньогосподарської меліоративної мережі, з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій.

Вода є безцінним природним ресурсом, значення якого в сучасному світі зростає з кожним днем. Тому зусиль одних водогосподарників замало, кожен з нас повинен берегти і раціонально користуватися нашими водними багатствами, адже ставленням до них визначається  рівень цивілізованості та культури суспільства, його турбота про майбутні покоління. Тільки спільні рішення і дії разом з територіальними громадами забезпечать досягнення доброго стану вод, адже чисті водойми – наша спільна справа та майбутнє наших дітей.

Щиро вітаємо всіх водогосподарників зі святом! Нехай ваша праця сприяє тому, щоб річки були чистими і повноводними, водні ресурси використовувалися з максимальною ефективністю, а Україна завжди була забезпечена чистою питною водою. Хочемо подякувати працівникам водного господарства за повсякденну працю та щоденну самовіддачу. Бажаємо вам щастя, міцного здоров’я, добробуту, злагоди у ваших родинах, нових трудових звершень!

Адміністрація Північного міжрайонного управління водного господарства.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар